Met een koksopleiding niveau 4 stoom je jezelf klaar voor de toekomst

Zie jij jezelf als de volgende Jamie Oliver of Ottolenghi? Yes? Groei dan door in de keuken door het volgen van deze koksopleiding niveau 4! Ben je ook nog eens een geboren leider? En ga je ontzettend goed op reuring en drukte? Zet je mensen graag de lekkerste gerechten voor en vergeet je ook nog eens niet je hoofd koel te houden? Meld je dan aan voor de koksopleiding niveau 4 bij Hotelschool Amersfoort!

Dit ben jij

Ben jij iemand die zoveel passie heeft voor koken, dat je er eigenlijk écht je beroep van wil maken? En lijkt het je uitdagend om ook andere koks aan te sturen? Naast leidinggeven in de keuken, ben je als zelfstandig werkend kok ook in staat om zelf menu’s te bedenken en klaar te maken. Jij bent het type die er alles aan wil doen om fijne gerechten te leren maken, verrassende smaakcombinaties te bedenken en heerlijke combinaties te maken. Ook houdt je van plannen; van voorraden bijhouden tot de administratie. Je draait je hand daar niet voor om. Je kennis over eten en drinken is op hoog niveau, naast het bedenken van goede combinaties, kan het ook erg nuttig zijn om mensen te informeren met bepaalde voedselallergieën of speciale wensen.

Uiteraard ben je graag op de hoogte van de laatste trends uit de branche, heb je een gastvrije en gastgerichte instelling en werk je graag met mensen om je heen. Denk jij dat deze koksopleiding op niveau 4 enorm goed bij je past? Lees dan gauw verder.

 

De koksopleiding op niveau 4

Deze koksopleiding op niveau 4, volg je in een gecombineerde leerweg BOL/BBL. Dit houdt in dat je het eerste jaar op school begint met de beroepsbegeleidende leerweg (BOL). Je volgt daar theorielessen en je krijgt praktijkinstructie in de bijzondere leeromgeving op een van de locaties van de school. Daarnaast loop je in het eerste jaar een van twee dagen in de week bij een erkend leerbedrijf.

Met BBL start je vanaf het tweede jaar (de beroepsbegeleidende leerweg). Je gaat dan 6 tot 8 uur in de week naar school en het grootste gedeelte van de week (32 uur per week) werk je in het bedrijfsleven. Je moet dus een baan hebben voor 32 uur in de week bij een leerbedrijf met een erkenning op niveau 3.

Deze niveau 4 koksopleiding duurt maximaal 3 jaar. Afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring kun je instromen vanaf leerjaar 2.

Wil je hier meer over weten?

Bekijk hier meer

 

Leren in de praktijk

Wanneer je gaat voor deze koksopleiding op niveau 4, leer je ook heel veel in de praktijk. Bij Hotelschool Amersfoort werken we met echte bedrijven en met echte gasten. Bij Leerhotel Het Klooster, leer je dan ook alles wat je moet weten als zelfstandig werkend kok. Gasten kunnen hier namelijk eten, drinken, vergaderen en overnachten. Klanten betalen hetzelfde als bij andere bedrijven. Logischerwijs verwachten ze daarom ook dezelfde kwaliteit.

Meer informatie?

 

Tour door de school

Ben jij al om en zie je jezelf deze niveau 4 koksopleiding volgen? Dan ben je vast ook wel enorm benieuwd naar de school? Voor een kijkje achter de schermen ben je hier aan het juiste adres. We hebben een interactieve tour door Hotelschool Amersfoort voor je klaargezet. Middels korte video’s en beelden kun je zelf de school ervaren. Check het hieronder.

Start direct de interactieve tour!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding zelfstandig werkend kok of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem hier contact op!

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Allround medewerker facilitaire dienstverlening
Facilitair leidinggevende
Gastheer/gastvrouw
Kok
Manager / ondernemer horeca
Manager / ondernemer horeca Fasttrack
Manager / ondernemer horeca Tweetalig
Medewerker facilitaire dienstverlening
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok