Een opleiding tot operationeel manager in de horeca geeft je extra skills

Leren voor horeca ondernemer of manager vraagt van jou ook wat. Met het halen van dit diploma kun je direct aan het werk als horeca manager of als ondernemer, wat het ook wordt het leidinggeven blijft wel de rode draad tijdens deze opleiding. Je leert collega’s aansturen vanuit het beleid van de organisatie, want jij weet wat er speelt. Dit brengt jou in staat om goed mee te denken over het beleid, en zal er bij jou regelmatig advies worden ingewonnen. Deze opleiding levert je binnen één jaar al heel veel extra en nieuwe skills op. Heb jij de ambitie om een leidinggevende functie te vervullen? Je vindt dit terug bij de opleiding tot operationeel manager.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je, je nog niet in het werkveld begeeft, maar binnenkort al wel een niveau 3 opleiding afrondt. Dan is dit ook een super vervolgstap, voordat je aan de slag gaat in de praktijk.

In je rol als horeca manager/ondernemer ben jij diegene die een voorbeeldfunctie heeft voor anderen, juist daarom is het ook zo belangrijk om voor anderen te laten zien hoe je het beste te werk kunt gaan in je rol als horeca manager of ondernemer. Dit leer je natuurlijk ook bij de opleiding tot operationeel manager. Daar leer je alle belangrijke zaken die je als leidinggevende moet weten of kunnen.

Dit ben jij

Kun jij je goed vinden in termen als: servicegerichtheid, aanpakkersmentaliteit en hardwerkend? Als we een collega van jou vragen over jou? Waardeert diegene dan, dat jij juist het type bent die wél het overzicht houdt? Kun jij bovenstaande vragen volmondig met JA beantwoorden. En zie jij jezelf ook heel goed als horeca manager of ondernemer aan de slag gaan? Dan is er zeker die match. Door het volgen van de opleiding operationeel manager, laat je vooral ook zien dat je nog lang niet uitgeleerd bent.

En wie weet vervul jij binnenkort een als horeca manager of ondernemer bij een restaurant, bedrijf of in de keuken. Uiteraard heb jij dit zelf in de hand. Denk aan ambities of interesses. Deze spelen een zeker een rol. Ben jij sowieso nog lang niet uitgeleerd en overweeg je om verder te studeren? Goed nieuws: met dit niveau 4-diploma, kun je prima starten met diverse opleidingen op het HBO.

En met je diploma op zak kun je direct aan de slag als horeca manager/ondernemer (leidinggevende) op de werkvloer. Je stuurt collega’s aan vanuit het beleid van de organisatie. Omdat je weet wat speelt bij je team kun je ook goed meedenken over beleid. Je rol laat zich het best omschrijven als die van operationeel manager.

Opleiding Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)

Iedereen komt hier wellicht wel met een ander doel of wensenplan, daarom wordt er een persoonlijk leerplan opgesteld. Hierin staat in welke volgorde je aan projecten gaat werken bij je leerbedrijf (BBL) en aan welke leervragen je werkt. Handig: je krijgt hier op school een coach met wie je kunt sparren en je bent onderdeel van een studiegroep. Met de mensen van je studiegroep bespreek je opdrachten, uitdagingen en deel je mooie of leuke ervaringen. Je kunt ook deelnemen aan workshops.

De opdrachten hebben altijd betrekking op “direct leidinggeven” of “uitvoering geven aan personeelsbeleid”. Elke twee weken word je verwacht op de bijeenkomst. Mocht dit nodig zijn, dan kun je ook vaker verwacht worden.

BBL of BOL?

Je kunt de opleiding op twee manieren doen. In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je minimaal 650 uur per jaar bij een leerbedrijf. Je maakt ook daar de opdrachten. In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je voor een combinatie van leren en beroepspraktijkvorming (bpv). En al tijdens je opleiding doe je praktijkervaring op in de bijzondere omgeving van Leerhotel Het Klooster.

Leren in de praktijk

Zoals we hierboven al benoemden, om Leerhotel Het Klooster kun je niet heen bij het volgen van de opleiding tot operationeel manager. Leerhotel Het Klooster geeft je een goede kijk op de praktijk. Praktijk en het onderwijs staan hier met elkaar in verbinding.

Meer weten over Leerhotel Het Klooster

Tour door de school

Ben jij al om en zie je jezelf de opleiding operationeel manager volgen? Dan lijkt het jou vast ook wel vet om alvast een virtueel kijkje te nemen op de school. Vanuit je stoel kun je 360 graden door ons gebouw heen wandelen. Tijdens de tour komen er een aantal leuke vragen, polls en video’s voorbij. Deze kun je beantwoorden en bekijken en zo kom je weer te weten over de school en het gebouw.

VR-tour bekijken?

Veelgestelde vragen

 

Meld jij je voor 1 april aan? Dan hebben we voldoende tijd voor een intake. Aanmeldingen na 1 april worden na afronding van de lopende intakes in behandeling genomen. Je hebt dan kans dat je niet kunt starten met de opleiding.

Heb je nog een andere vraag over de opleiding operationeel manager (servicegerichte bedrijven) of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op!

 

 

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Allround medewerker facilitaire dienstverlening
Facilitair leidinggevende
Gastheer/gastvrouw
Kok
Manager / ondernemer horeca
Manager / ondernemer horeca Fasttrack
Manager / ondernemer horeca Tweetalig
Medewerker facilitaire dienstverlening
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok