Na een facilitair leidinggevende opleiding maak je van gastvrijheid je beroep

Als facilitair leidinggevende zorg je ervoor dat de medewerkers aan wie je leiding geeft hun werk goed en prettig kunnen uitvoeren. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het goed functioneren van de medewerkers binnen jouw team en gastvrijheid hoog in het vaandel hebt staan.

Dit ben jij

Ben jij ondernemend, zelfstandig, flexibel en geef jij je team graag instructies? Dan is de opleiding facilitair leidinggevende misschien wel wat voor jou. Je kan als je klaar bent met je opleiding facilitair leidinggevende namelijk gaan werken in verschillende soorten organisaties, bedrijven en instellingen. Ook zijn er verschillende opties en mogelijkheden om na je opleiding facilitair leidinggevende stage te lopen in het buitenland.

We leiden jou bij MBO Amersfoort dus breed op. Hierdoor ben je automatisch breed inzetbaar in en zoals we al eerder benoemden, kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven onder andere in de horeca, beveiliging, zorg, zorginstellingen, gebouwenbeheer en evenementen. Dus het volgen van de opleiding facilitair leidinggevende geeft je in ieder geval genoeg mogelijkheden. Bovenal vind je het gewoon super leuk om met mensen te werken. Gast of klant, jij draait je hand daar niet voor om. Wanneer je kiest voor de opleiding facilitair leidinggevende neem je graag de verantwoordelijkheid dat alles goed geregeld is en moet uiteraard ook goed kunnen organiseren. De opleiding facilitair leidinggevende is er één met enorm veel perspectief.

Heb je interesse, maar ben je geïnteresseerd in de opleidingskosten?

Bekijk hier meer

Leren in de praktijk

Van de opleiding facilitair leidinggevende weten wij dat je het meeste leert in de praktijk. Daarom werken we met échte bedrijven met échte klanten: onderwijsbedrijven. Voor Hotelschool Amersfoort is dat Leerhotel Het Klooster.

Meer weten?

Tour door de school

Uiteraard is het belangrijkste onderdeel van de opleiding facilitair leidinggevende, de opleiding zelf. Echter, de school zelf valt ook niet te missen. Wil jij een kijkje nemen op onze toffe school? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een interactieve tour door Hotelschool Amersfoort! Met korte video’s en beelden laten we jou zelf de school ervaren. Door polls en vragen te beantwoorden, test jij jouw kennis van onze opleidingen. Meekijken?

Start direct de interactieve tour!

Facilitair leidinggevende opleiding

Bij de opleiding facilitair leidinggevende ga je leren en werken (stage). Dat is een opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Op school krijg je theorie- en praktijklessen.

Het eerste jaar leer je vooral de uitvoerende kant van facilitaire dienstverlening: op school en in onderwijsbedrijf, waar we het al eerder over hadden: Leerhotel Het Klooster. Je komt dan meer te weten over de werkzaamheden in de praktijk zoals banqueting, housekeeping en catering. In het tweede jaar leer je de managementkant, tijdens je stage en door opdrachten uit te voeren.

Wil je net iets meer lezen en wat meer weten over de inhoud van de opleiding facilitair leidinggevende?

Lees hier meer

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding facilitair leidinggevende of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees hier meer

 

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Allround medewerker facilitaire dienstverlening
Facilitair leidinggevende
Gastheer/gastvrouw
Kok
Manager / ondernemer horeca
Manager / ondernemer horeca Fasttrack
Manager / ondernemer horeca Tweetalig
Medewerker facilitaire dienstverlening
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok