Wist je al dat Sportacademie Amersfoort de nummer 1 van de regio is?

Is sporten echt helemaal jouw ding, maar lijkt het je ook leuk om les te geven aan een groep? Lesgeven vraagt weer om heel andere skills dan een sport zelfstandig uitoefenen. Heb jij een sterk karakter? Dan zou de opleiding coördinator sport en bewegen voor jou een match kunnen zijn. Wist je trouwens dat de sportopleiding bij Sportacademie Amersfoort, dé nummer 1 in de regio is? Met de opleiding coördinator sport en bewegen, kun jij meer dan alleen lesgeven. Je coördineert bijvoorbeeld ook evenementen of geeft leiding aan een sportteam. Zo kun je anderen helpen om beter te bewegen of om socialer te worden met behulp van sport. Met jouw enthousiasme krijg je iedereen in beweging. Je past je gemakkelijk aan; de ene groep wil gewoon een leuke middag hebben, de andere groep wil juist echt sporten en wat leren. Soms werk je met mensen met een handicap. Anderen hebben juist een topconditie. Je kunt op allerlei plekken werken, zoals bij een sportvereniging, sportclub, zwembad, sportbedrijf, recreatiepark, in het sociaal cultureel werk, bij gemeentes of bij justitie of defensie.

Dit ben jij

Dat je mensen aan het sporten krijgt lijkt gesneden koek, maar ‘het hoe en wat’, leer je allemaal bij de opleiding coördinator sport en bewegen. Jij bent een persoon die mensen gemakkelijk weer te enthousiasmeren en je houdt ervan om de leiding te nemen. Stilzitten is niets voor jou en sporten zit in jouw bloed.

Waarom een sportopleiding coördinator sport en bewegen bij Sportacademie Amersfoort?

  • Het antwoord van studenten op de vraag wat het allerleukste onderdeel is van de opleiding? Olympiade en de kampen hoor bijna altijd terug. Niet zo gek als je het ons vraagt,  Zomerkampen, Winterkampen of Outdoor kampen zul je niet snel vergeten. Tijdens de Olympiade wordt er gesport met een heerlijk wedstrijdelement: winnen, winnen dus.
  • Bijna elke sport kun je binnen of buiten het schoolgebouw van de Bokkeduinen uitoefenen, je blijft dus op locatie en dat bespaart je weer een hoop tijd.
  • Je kunt altijd even aankloppen bij één van de docenten, de band tussen studenten en docenten is open en toegankelijk.
  • Er is een fijn functionerend stagebeleid waarbij veel energie wordt gestoken in de relatie met leerbedrijven en de plaatsing van studenten. Ook het bedrijfsleven ervaart deze samenwerking met ons als prettig.

Na het eerste jaar kies je een uitstroomprofiel. Je kunt kiezen uit vier uitstroomprofielen:

Bewegingsagogie, BOS, Sport, Bewegen en Gezondheid en Trainer/Coach. Wil je hier alvast meer over lezen, klik dan op het profiel naar keuze.

Leren versus sporten

Verder ga je bij deze coördinator sport en bewegen opleiding leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Op school krijg je lessen theorie en praktijk. Natuurlijk sport je tijdens de opleiding veel. Maar je moet ook serieus studeren. En: je gaat stage lopen. Zo heb je al praktijkervaring als je op zoek gaat naar een baan.

 

Tour door de school

Fit Academie Bokkeduinen is een leslocatie waar onderwijs in bedrijf wordt aangeboden. Binnen dit sportcentrum worden complete programma’s op het gebied van gezondheid en fysiotherapie aangeboden. Wanneer je de opleiding coördinator sport en bewegen aan Sportacademie Amersfoort maak je dus ook gebruik van deze locatie. Voor meer informatie kun je op onderstaande button klikken:

Fit academie Bokkeduinen

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding sport- en bewegingscoördinator of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem hier contact op!