Ga naar content Ga naar footer
werken_kinderopvang_mboa_amersfoort

21-09-2023

Werken in de kinderopvang

Naam: Ewan van de Kamp
Leeftijd: 17 jaar
Opleiding: Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

 

Waarom heb je voor de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag met kinderen wil werken. Ik vond het lastig om een keuze te maken en hoopte dat ik met deze opleiding ook mezelf kon uitdagen en tegenkomen. Dit heb ik gelukkig ook gemerkt in de opleiding. Het eerste jaar gaat heel erg over jezelf, je eigen ontwikkeling en waar je interesses liggen. Je gaat dan ook een half jaar op stage. Het 2e jaar gaat over de omgang met een bepaalde doelgroep. Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe ik leerjaar 3 ga ervaren.”

 

Wat maakt de opleiding zo leuk bij MBO Amersfoort?  

“Het leuke van de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker vind ik dat je echt veel samendoet met de klas en je heel sociaal bezig bent. Ik merk dat ik hier energie van krijg, omdat ik samenwerken toch wel fijner vind dan alleen.”

 

Wat maakt dat deze opleiding zo goed bij jou past?

“Werken in de kinderopvang is een match! Ik ben sociaal en dan mag ik ook nog werken met kinderen. Ik voel bijvoorbeeld snel aan wanneer een kind hulp nodig heeft en bied dan een veilig gevoel. Daar word ik echt blij van.”

 

Waar ben je nu mee bezig?

“Ik loop nu stage bij Kinderopvang BijdeHandjes in Voorthuizen, bij de buitenschoolse opvang. Dat is erg leuk! De uitdaging zit hem vooral bij de activiteiten voor de oudere kinderen. Die zijn sneller verveeld. Het voordeel is dat ik mij goed kan inleven in de doelgroep. Het leeftijdsverschil is nog niet zo groot. Daardoor trekken ze sneller naar je toe.”

 

Wat wil je na je opleiding gaan doen?

“Ik heb nog geen duidelijke toekomst uitgestippeld. Naast werken met kinderen heb ik namelijk ook nog een enorme passie voor auto’s. Hoe mooi zou het zijn als ik mijn passie voor auto’s kan combineren met activiteiten voor kinderen!”

 

Lijkt jou deze opleiding ook leuk? Bekijk de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker.