Ga naar content Ga naar footer
sportacademie-energizekids-frank-en-paula-met-achtergrond

05-10-2023

Studenten van de Sportacademie MBO Amersfoort helpen met opzetten online programma EnergizeKids

Frank van den Bosch, voorheen student bij Sportacademie MBO Amersfoort, inmiddels HBO Alo in Amersterdam en Paula van den Poll, student van de Sportacademie mbo Amersfoort, zijn gevraagd om te helpen bij het opzetten van het online programma EnergizeKids. Het zijn de 2 vaste gezichten geworden van de filmpjes.

Energizers zijn korte activiteiten van ca. 5 minuten, die bewegen stimuleren. Ze worden gebruikt op scholen om afwisseling van lessen te creëren, het programma te onderbreken en een dip te voorkomen. Energizers leveren een positieve bijdrage aan meer bewegen en betere fitheid van kinderen maar ook meer plezier en betere concentratie in de klas. Kortom 'Hét leukste beweegtussendoortje!'.

Frank heeft tijdens zijn studie op de Sportacademie MBO Amersfoort al vooronderzoek gedaan naar het effect op de Energizers door ze in te zetten en de testen in de klassen tijdens zijn stage.

De oprichters van Energizers.eu, Jesper Oele en Niels Gietelink, zijn superblij met de ondersteuning:

We hebben de 2 meest enthousiaste studenten van de Sportacademie getroffen!

Inmiddels maken er al 12 scholen en 37 klassen gebruik van. Met 1 klink op de knop zien al die leerlingen Frank en Paula via het scherm midden in de klas staan om iedereen in beweging te brengen.

Het is makkelijk voor de leerkracht want de juf of meester heeft met Energize geen voorbereidingstijd nodig. Daarbij is het een feestje voor de kinderen. Iets waar ze zich echt op kunnen verheugen want Paula en Frank zetten ze graag in beweging.