Ga naar content Ga naar footer
doets-reizen-pitch

24-10-2022

Studenten pitchen ondernemingsopdracht bij zakenvrouw van het jaar

MBO Amersfoort studenten die de opleiding Vakman-ondernemer en Manager Retail volgen mochten hun eigen ondernemingsopdracht pitchen bij Elske Doets van de succesvolle reisorganisatie Doets Reizen.

Binnen MBO Amersfoort vinden we het belangrijk dat studenten kennismaken met het bedrijfsleven. Je vleugels uitslaan en binnenkijken bij een ‘echt’ bedrijf. Studenten van de opleiding Vakman-ondernemer ondervonden dit in de praktijk bij Doets Reizen. De studenten mochten hun eigen ondernemersopdracht pitchen bij Elske Doets (Business Woman of the Year 2017). Dit was een leerzaam en waardevol moment tijdens hun opleiding. 

“Ik vond het indrukwekkend. Het meest bijzondere was, dat Elske aangaf dat ondernemen in Nederland eigenlijk heel toegankelijk is. In Nederland doet iedereen zijn/haar best, maar om een succesvolle ondernemer te worden moet je iets meer je best doen”

(Emma Kijlstra volgt de opleiding Manager Retail bij MBO Amersfoort)

Op die dag maakten ze ook kennis met de Young Lady Business Academy (YLBA), welke door Elske Doets belangeloos is opgericht om gendergelijkheid een juiste stimulans te geven. Maandag 3 oktober was de aftrap en hebben de eerste studenten hun eigen ondernemingsopdracht gepresenteerd aan Elske Doets en de medestudenten. Later dit jaar volgen er nog meer contactmomenten tussen Doets Reizen en studenten van MBO Amersfoort.

“We doen dit voor de studenten. Studenten halen veel energie uit leren in een praktijkomgeving. Een kijkje nemen bij een bedrijf met zo’n bekende naam en een onderneemster met veel passie en ervaring in ondernemerschap, geeft extra zelfvertrouwen aan onze studenten. Zo komt de passie voor het vak nog meer naar boven en dat betekent meer leerplezier”

(Mourad Krekorian, teamleider School voor Economie en Ondernemen - MBO Amersfoort)

Elske Doets is directeur-eigenaar van Doets Reizen. Ze studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en begon in 1986 als parttime vakantiekracht bij Jan Doets, destijds het bedrijf van haar vader. Sinds 2001 is ze directeur en eigenaar. Ook richtte zij de Young Lady Business Academy op. De Academy helpt jonge vrouwen (15-24 jaar) van alle onderwijsniveaus en achtergronden, zodat ze de stap kunnen maken naar cruciale posities in het bedrijfsleven en bij de overheid.