Ga naar content Ga naar footer
stagemarkt-2023

28-04-2023

Stagemarkt Hotelschool Amersfoort groot succes

Op 25 en 26 april 2023 organiseerde de Hotelschool Amersfoort, mede op verzoek van het bedrijfsleven, een stagemarkt. En dat was een groot succes.

Het doel van de stagemarkt was om bedrijven en studenten samen te brengen. Verspreid over 2 dagen presenteerden 75 bedrijven uit de regio zich in de kerkzaal van Leerhotel het Klooster. Ze gingen in gesprek met de studenten en lieten middels hapjes en drankjes zien waar ze voor staan. 

Studenten van de Hotelschool kregen zo een goed zicht op de bedrijven in de regio en de stagemogelijkheden en legden contact. Ook volgden ze aanvullend een workshop LinkedIn en een workshop Solliciteren, om zich goed te leren presenteren, zowel online als offline.

Stephan Epskamp, coördinator van het stage/ bpv-bureau kijkt terug op een geslaagde stagemarkt:

 

Bedrijven kregen de mogelijkheid om contact te leggen met potentiele stagiaires en werknemers. De horeca staat te springen om extra handen en wil studenten graag praktijkervaring bieden en hen opleiden. Studenten waren enthousiast te zien welke bedrijven er allemaal in de regio gevestigd zijn. Van hotel, restaurant tot trainingslocatie en recreatiepark. Door de positieve reacties hebben we al besloten in oktober 2023 wederom een stagemarkt te houden.