Ga naar content Ga naar footer
basisschool-gymles

13-06-2023

Sportacademie MBO Amersfoort start met leren in het werkveld

Sinds dit schooljaar '22-'23 is de Sportacademie van MBO Amersfoort gestart met een project hybride leren. In samenwerking met bedrijven en instanties krijgen de studenten de mogelijkheid om te leren en werken in de praktijk.

Tweedejaars studenten van de Sportacademie MBO Amersfoort zijn in de gemeente Leusden aan de slag gegaan bij verschillende sport en beweegaanbieders. Op deze locaties komen ze in contact met verschillende doelgroepen in het toekomstige werkveld als sportleider en/of sportcoördinator.

Het doel is om de student vast te laten oriënteren op doelgroepen en werkvelden, zodat er later in de studie een weloverwogen keuze kan worden gemaakt in een keuzeprofiel.

Daarnaast kan de student vast een netwerk opbouwen bij diverse bedrijven waar ze later eventueel stage kunnen lopen of zelfs in de toekomst kunnen gaan werken.

De schoolbanken worden hierbij verplaatst richting het werkveld, bij MBO Amersfoort vinden wij dat leren en handelen in actuele praktijksituaties onmisbaar zijn voor de aansluiting op de arbeidsmarkt.

De studenten worden gecoacht door docenten en professionals uit het werkveld, zodat direct kan worden ingespeeld op verschillende leersituaties die in de praktijk ontstaan.

 

Aangesloten partners

We zijn gestart bij 10 sport- en beweegaanbieders in de Gemeente Leusden.
Sport en beweegaanbieders in Leusden; Het gastenhuis, gymnastiekvereniging Impala Leusden, scholenstichting Voila onderwijs, Kindercentrum Joep!, Humankind kinderopvang, Zwembad Octopus, Lariks Leusden zorg en welzijn, SNO Sportieve naschoolse opvang, korfbalclub Antilopen en SportXperience.

Door het succes en de mooie leeropbrengsten bij de studenten gaan we uitbreiden naar de Gemeente Nijkerk. Wil jij als sport- en beweegaanbieder ook je steentje bij dragen aan de ontwikkeling van de studenten bij Sportacademie MBO Amersfoort? Neem dan contact op met sportacademie@mboamersfoort.nl

2e jaars student Stef:

 

Ik vind het prettig om naast mijn langdurige stage de mogelijkheid krijg om mij breed te oriënteren bij diverse bedrijven.