Ga naar content Ga naar footer
afdelingbeeld_mbo_amersfoort_06_2022

09-05-2023

”Omdat ik zelf verantwoordelijk ben, ben ik ook gemotiveerder”

Cherelle is 20 jaar en zit in het eerste jaar van MBO Flex. In het kort kun je met een MBO Flex-opleiding zelf je studie vormgeven. En er wordt gekeken naar wat jij nodig hebt om succesvol je diploma te halen. In je eigen tempo én op je eigen manier. Cherelle vertelt over MBO flex en legt uit waarom juist deze flexibiliteit zo goed bij haar past.

“Ik deed eerst de Kappersschool, maar ontdekte daar al snel: dit is het niet voor mij. Bij een beroepskeuzetest kwamen er meerdere adviezen naar voren. Ik volgde toen mijn gevoel en kwam bij Retailmanagement terecht. Dat heb ik afgemaakt, waarna ik ging werken in een winkel. Het werken daar viel uiteindelijk toch anders uit dan gehoopt. Daarom ben ik gaan nadenken over een nieuwe stap!

Ik ben nu 20 en ik vind dat ik jong genoeg ben om nog verder te studeren. MBO Flex sprak me erg aan omdat het net wat anders is: je zelf kunt kiezen wat je doet en wanneer je dat doet. Ook kun je modules doen van buiten je eigen diplomaroute. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor de planning, ben je ook gemotiveerder. Als ik zelf op maandagochtend bijvoorbeeld Nederlands heb gepland, ga ik er ook voor. Ik kies er immers zelf voor! Als je nog geen held bent in plannen, kun je daar hulp bij krijgen. Daarnaast staat er ook tijd ingepland waarin je onder begeleiding van je leercoach aan de modules werkt.

Éen dag per week ben je niet ingeroosterd. Je kunt dan zelf kiezen of je stage gaat lopen, een bijbaantje doet of extra gaat studeren. Ik vind het heel fijn dat de dagen niet te lang zijn, dat je zelf kunt kiezen hoe je opleiding eruitziet en dat je het in je eigen tempo kunt doen. Daarnaast is het leuk dat je aan je eigen route werkt, en toch met groepen bij elkaar zit. Zo krijg je interessante gecombineerde groepen van mensen die allemaal aan andere dingen werken.

Ik raad mensen echt aan om voor MBO Amersfoort te kiezen omdat je hier zoveel mogelijkheden hebt. Het overstappen van opleiding is nu nog makkelijker gemaakt. Je hoeft niet eerst te stoppen en dan het volgende schooljaar weer te beginnen, je kunt vrij snel instromen. Daardoor hoef je ook niet vanaf nul te beginnen. Weet je nog niet helemaal precies wat je wil, maar heb je wel een idee van de richting? Dan is MBO Flex ook echt super. Schrijf je in, en begin gewoon. Ga het proberen. Dan kom je er echt vanzelf wel achter waar je aanleg voor hebt en waar je talenten liggen. Geef niet op voordat je jouw doel hebt gevonden.”

Kies jij ook voor flexibiliteit? Bekijk onze opleidingen.

Of bezoek onze Open Dag.