Ga naar content Ga naar footer
blog-mboa-wilco-700x334-1

18-12-2022

“Door de praktijkervaring weet ik beter welke hbo-opleiding ik straks wil doen”

Ik heb eerst de mavo gedaan. Toen wist ik al dat ik daarna de economische kant op wilde, maar had nog geen idee wat ik precies moest gaan doen. Ik heb na de mavo eerst nog drie weken de havo geprobeerd, maar kwam erachter dat ik dat niet meer wilde. Daarom heb ik toen een tussenjaar genomen. Zo kon ik onderzoeken wat ik leuk vond en wat ik wilde gaan studeren. Toen kwam ik de MHBO-opleiding Manager Retail op het spoor. Dat was wat ik nodig had.

Wat ik heel fijn vind aan deze school is de uitstraling. Het is heel open. Net zoals de opleiding zelf. Er is heel veel vrijheid! Ik kan vaak zelf bepalen of ik huiswerk heb of niet. Je wordt daarin vrijgelaten en kunt je eigen weg kiezen. Als je veel wilt leren, dan maak je de opdrachten helemaal af. Maar dat is niet verplicht. Je kunt je opdrachten zoveel mogelijk op school doen, tijdens de coachingsuren. Daardoor hoef ik eigenlijk nooit thuis wat te doen! Ik wil dat ook gewoon af hebben, en ben extra gemotiveerd doordat ik de opleiding heel snel kan doorlopen.

De keerzijde van die vrijheid is dat niet iedereen een MBHO-opleiding zou kunnen doen. Je moet je echt aan een planning kunnen houden.

Tip!

Mijn tip voor mensen die MHBO willen doen? Wees gemotiveerd en zorg dat je zelfstandig kunt worden. Dan heb je binnen twee jaar een mooie basisopleiding waarmee je alle kanten op kan.

 

Enthousiast?

Je vindt hier meer informatie over onze MHBO-opleidingen.