Ga naar content Ga naar footer
mbo23-28292-beeldmerk-diversiteit-icoon-v2

14-11-2023

MBO Amersfoort organiseert Meet the world-week

Van maandag 13 november t/m vrijdag 17 november organiseert MBO Amersfoort een Meet the world-week. Studenten en medewerkers van MBO Amersfoort kennen een grote diversiteit aan sociaal-culturele achtergrond en afkomst. Er zijn verschillen in cultuur, taal, gewoontes, religie et cetera. In de Meet the world-week worden studenten en medewerkers uitgenodigd tot verdieping in de diversiteit door het aanbieden van verschillende activiteiten.

Van filmvoorstellingen, een Keti Koti-tafel tot een toolbox met lesideeën
Van maandag tot en met vrijdag worden dagelijks groepen studenten verwelkomd in theater De Lieve Vrouw, waar zij filmvoorstellingen kunnen bekijken van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Hen wordt een blok met daarin 3 korte films aangeboden waarin verschillende jongeren in the picture staan. Door de gevarieerde filmselectie komen leerlingen en studenten in korte tijd in aanraking met verschillende verhalen, stijlen en vertelvormen.

Op dinsdag en donderdag is er een Keti Koti-tafel bij de Hotelschool en locatie Leusderweg in Amersfoort gevolgd door verschillende activiteiten. Op donderdag vindt er een Internationaal Festival plaats op locatie Valutaboulevard waar studenten met elkaar in gesprek gaan en van elkaar kunnen leren. Op de hotelschool worden de activiteiten georganiseerd door de klassen zelf.

Op locatie Leusderweg is de hele week vrijgemaakt voor activiteiten in het kader van ‘Meet the world’. Hier krijgen studenten een eigen ‘paspoort’ waarmee zijn kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops. En er is een toolbox met lesideeën beschikbaar die gaan over Internationale competenties. Klassen kunnen met elkaar een quiz doen om zo samen het gesprek te voeren over Internationale competenties. Of ze kunnen gebruik maken van Globi-trotterspellen die er op elke locatie zijn. Met dit spel kunnen docenten in zo'n 1,5 uur met hun studenten verschillende culturele dilemma's bespreken. 

Odyle de Roos-Smits, Beleidsadviseur Internationalisering van MBO Amersfoort:

De huidige maatschappij en arbeidsmarkt vragen van onze studenten dat ze wereldburger zijn. Met de Meet the World-week staan we een week lang extra stil bij de wereld van de ander!