Ga naar content Ga naar footer
afdelingbeeld_mbo_amersfoort_10_2022

06-09-2023

”Leren doen we in de praktijk én in de klas”

Jesse is 23 jaar en zit in het derde jaar van zijn studie medewerker evenementenorganisatie. Vanaf zijn achtste is Jesse al geïnteresseerd in dj’en. Het begon als hobby en werd vervolgens een passie waarvan hij kan leven. Hij vertelt hoe zijn studie aansluit bij zijn werk als dj.

“Ik ging al vroeg onderzoeken wat een dj doet. Hoe een draaitafel werkt, dat soort dingen. En nu zijn we ineens 15 jaar verder. Als dj kom ik overal: ik draai in clubs, op festivals en op evenementen en doe dat in zowel het binnen- als buitenland. Twee keer per maand organiseer ik ook evenementen in Amsterdam. Daarbij draai ik niet alleen zelf, maar regel ik bijvoorbeeld ook de line-up. Daarnaast moet natuurlijk de boekhouding gebeuren, stuur ik facturen en ben ik druk met boekingen krijgen en aannemen. Én moet ik mijn eigen muziek nog produceren.

Omdat ik veel voor mezelf bezig ben, doe ik wat langer over mijn stage. Ik ben er maar een paar dagen per week. Gelukkig krijg ik die vrijheid ook, daar zijn ze makkelijk in. Laatst moest ik 2,5 week naar Portugal, en dan zeggen ze: ‘prima, maar stuur wel een foto.’ Mijn stage loop ik sinds april bij ‘t Koppelt. Een OIB-plek (Onderwijs in Bedrijf, lees hier meer). Dat doe ik tot aankomende april.

Het leukste aan ondernemen is dat je je eigen uren mag bepalen. Als ik 5 dagen per week op dezelfde plek zit, heb ik al snel het gevoel dat de muren op me afkomen. Daar heb je als dj geen last van. Je staat constant op een andere plek. Elke dag is anders, het is gevarieerd en elke plek waar je komt heeft zijn eigen karakter.

Het is alweer een tijdje geleden, maar veel van mijn opleiding heb ik vanuit huis moeten volgen door corona. En toch: ik heb hiervoor ook op een andere school gestudeerd, en daar voelde ik me echt een nummertje. Dat vond ik niks. Je merkt aan alles dat het team op MBO Amersfoort heel hecht is en betrokken bij de studenten. Ondanks dat er 600 studenten zijn, weten ze altijd waar je mee bezig bent.

Wat ik studenten die zich willen aanmelden mee wil geven is: volg je gevoel, wees niet bang om je dromen te volgen en oriënteer je goed. Bezoek open dagen, zodat je op een plek terechtkomt waar je je goed voelt en waar je het naar je zin hebt.”

Wil jij ook een opleiding met zekerheid? Bekijk onze opleidingen.

Of bezoek onze Open Dag.