Ga naar content Ga naar footer
afdelingbeeld_mbo_amersfoort_14_2022

30-11-2022

”Gelukkig kon ik makkelijk switchen tussen opleidingen”

William is 17 jaar en zit in het eerste jaar van de opleiding tot constructiewerker. Hij kwam erachter dat deze opleiding beter past dan de opleiding tot timmerman die hij eerst volgde. Gelukkig kon William gemakkelijk switchen. Hij legt uit waarom hij blij is met zijn keuze.

“Ik werk liever als constructiewerker dan als timmerman. Als timmerman sta je vaak buiten in kou en in de regen: daar had ik niet zoveel mee. Ik sta nu bijna elke dag lekker warm in de werkplaats. Bovendien vind ik de afwisseling in het constructiewerk leuker. Als constructiewerker doe je allerlei verschillende klusjes tussendoor. Voor de opbouw van een stelling moet bijvoorbeeld een speciaal onderdeel gemaakt worden. Dat doe ik dan. Het is veel afwisselender.

Toen ik de keuze had gemaakt dat ik liever een andere opleiding wilde volgen, heb ik makkelijk kunnen switchen. MBO Amersfoort heeft ook de opleiding tot constructiewerker, dus ik kon gewoon op deze school blijven. Ik heb bewust voor een opleiding met veel praktijk gekozen. Ik vind het fijn dat ik maar één dag in de week naar school moet. Nu kan ik 4 dagen lekker werken. De theorie hoort erbij en één dag in de week is prima te doen. Ik doe nu alleen niveau 2, dat duurt ongeveer 2 jaar. In principe kan ik het zelfs nog binnen 1,5 jaar af hebben.

Het voordeel van MBO Amersfoort vind ik dat als je je opleiding niet leuk vindt, je toch nog de andere kant op kunt. Je hoort wel eens in je omgeving: je gaat nu iets kiezen en dat ga je de rest van je leven doen. Dat is natuurlijk niet zo! Bij MBO Amersfoort snappen ze dat je voorkeur kan veranderen. Hier kon ik dan ook makkelijk switchen! Verder vind ik het fijn dat ze flexibel zijn. Ik heb bijvoorbeeld op vrijdag school, tot 17.00. Maar als je die dag normaal doorwerkt en de opdrachten die je moet maken af hebt kun je eerder naar huis, bijvoorbeeld om 15.30 of 16.00. Ze houden zo rekening met je als student.”

Wil jij ook een opleiding met zekerheid? Bekijk onze opleidingen.

Of bezoek onze Open Dag.