Ga naar content Ga naar footer
conferentie-facilitaire-dienstverlening

01-05-2023

Conferentie facilitaire dienstverlening

Eind april nam de Hotelschool Amersfoort deel aan de Conferentie Facilitaire Dienstverlening 2023. Dit jaar was de organisatie in handen van het Albeda college. Het thema was ‘Facilitair Leidinggevende; onbekend maakt onbemind’.

Vanuit heel Nederland kwamen mbo-scholen samen om elkaar te inspireren en informatie uit te wisselen. Namens de Hotelschool Amersfoort waren docent Jules van Sterkenburg en oud-student Dewi Bouwmeester aanwezig. Zij heeft bij MBO Amersfoort de opleiding Facilitair Leidinggevende gevolgd en werkt inmiddels als Facilitator coördinator bij ISS. Ook bedrijven uit het werkveld deelden hun kennis en ervaring.

Tijdens de conferentie was er aandacht voor de onbekendheid van de facilitaire opleidingen. De scholen deelden informatie over hoe zij de brede facilitaire opleidingen beter op de kaart krijgen en concreter kunnen promoten. In verschillende workshops gingen scholen in overleg over de toekomst van de facilitaire opleidingen en maakten zij kennis met het facilitaire werkveld van de toekomst, middels bijvoorbeeld een interactieve BHV-cursus.

Het was een waardevolle dag waarbij informatie vanuit mbo-scholen en werkveld bijeengebracht werd.

Meer weten over de facilitaire opleidingen van MBO Amersfoort?

Op de locatie Hotelschool aan de Daam Fockemalaan worden twee facilitaire opleidingen aangeboden Allround facilitaire dienstverlening (niveau 3) van 2 jaar en Facilitair leidinggevende (niveau 4) van 3 jaar.