Ga naar content Ga naar footer
opening-prc-mohamed-moussa-wethouder-tyas-bijholt

30-11-2023

Auto- en fietstechniek bij MBO Amersfoort loopt gesmeerd met opening nieuwe practicumruimte

Op woensdag 29 november 2023 is de nieuwe practicumruimte van de School voor Techniek (MBO Amersfoort) en De Garage Amersfoort geopend. De feestelijke opening van het instructielokaal werd verricht door Wethouder Bijlholt van de Gemeente Amersfoort samen met oud-student Mohamed Moussa. De ruimte is geheel vernieuwd en zorgt ervoor dat auto- en fietstechniek studenten de nieuwste technieken en vaardigheden kunnen leren. Zo worden zij opgeleid tot Automakers van de Toekomst.

Leerbedrijven hebben niet altijd de middelen in huis om studenten specifieke vaardigheden aan te leren. BOL (Beroeps Opleidende Leerweg)-studenten die meelopen in De Garage, gaan tijdens hun opleiding op stage. BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)-leerlingen zijn vier dagen aan het werk. Een groot deel van de praktijkervaring ligt dus bij externe bedrijven. Met deze practicumruimte kan dit beter opgevangen worden, wat de kwaliteit en afwisseling van het onderwijs ten goede komt. Er is bijvoorbeeld geïnvesteerd in elektrische en hybride voertuigen zodat de opleiding aansluit bij het huidige werkveld.

Studenten hebben ook de mogelijkheid om zich beter voor te bereiden op examens. Zij leren in het nieuwe lokaal om niet alleen hun vaardigheden aan te scherpen, maar ook hun zelfvertrouwen als vakmens op te bouwen.

Spectaculaire opening 

De practicumruimte werd spectaculair geopend door de wethouder, die een motorstoring oploste in samenwerking met oud-student Mohamed Moussa. Na het startsignaal ging de deur van het lokaal open en de lichten aan. Studenten waren daar druk bezig met sleutelen. Gelijk een kijkje in de praktijk.

“Deze ruimte is meer dan alleen vier muren gevuld met auto's, fietsen, materialen en gereedschappen. Het is een afspiegeling van onze visie op onderwijs, waar elke dag, elke les en elke interactie telt,” aldus Remon Hansma, docent mobiliteit bij MBO Amersfoort.

Open dag MBO Amersfoort

De practicumruimte is niet alleen voor de dag-tot-dag zaken, maar ook een middel voor huidige én toekomstige studenten om hun toekomst voor zich te zien. 

Direct na de opening kwamen potentiële studenten en hun ouders langs bij de school voor Techniek tijdens de 1e open dag bij MBO Amersfoort. Zij konden de nieuwste auto- en fietstechnieken zien tijdens een demonstratie in de vernieuwde practicumruimte. Jongeren die op zoek zijn naar een vervolgopleiding kunnen komen kijken in de practicumruimte op de volgende Open dag op 20 januari 2024.