Kies voor een retail management opleiding bij MBO Amersfoort

Lijkt een leidinggevende functie in een winkel iets voor jou? Kies dan voor een retail management opleiding bij MBO Amersfoort. Als manager retail ben je verantwoordelijk voor het personeel, winkelaanbod en de omzet van het bedrijf. De opleiding kun je op twee manier doen; werkend leren (BBL) en leren en werken (BOL).

Retail management opleiding

Tijdens de retail management opleiding leer je bijvoorbeeld hoe je de voorraad beheert en zorgt voor een goede goederenstroom, leer je leidinggeven aan personeel en hoe je verkoopactiviteiten coördineert. Je hebt verplichte vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, maar ook keuzedelen. Zo kun je zelf een stukje van de opleiding invullen. Wil je meer weten over de  opleiding retail management en wat de toelatingseisen zijn? Bekijk dan de opleidingspagina.

Naar de opleidingspagina

BOL of BBL?

De retail management opleiding bieden we aan in twee vormen: BOL en BBL. Allebei de opleidingen duren drie jaar. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Dit is een combinatie van leren op school en stage bij een erkend leerbedrijf. Je zit vier of vijf dagen op school. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. De BBL manager retail opleiding  is een combinatie van werken en leren. Je werkt vier dagen in de week en één dag in de week ga je naar school. Wat past het best bij jou?

Lees alles over BOL en BBL

Studenten vertellen

Wil jij weten wat onze studenten van de retail management opleiding vinden? Bekijk hiernaast de vlog van Len. Studenten Nadia en Quinten zijn allebei eerstejaarsstudent en hebben allebei een blog geschreven over hun ervaring. Waarom hebben ze deze opleiding gekozen en wat leren ze het eerste jaar?

Lees de blogs

 

School voor Economie en Ondernemen

De retail management opleiding volg je bij de School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort. Alle economische studies zitten onder één dak van het HU-gebouw in het centrum van Amersfoort. Uit extern onderzoek blijkt dat onze studenten de sfeer en omgeving positief beoordelen. Dit vinden we ook erg belangrijk en daarom zijn docenten bij jou betrokken.

Blijkt dat de retail management opleiding toch niet helemaal bij jou past? Dan gaan we in gesprek en kijken we welke opleiding wel bij jou past.  Wil jij meer weten over de school? Kijk eens op de schoolwebsite voor meer informatie.

Naar de scholenwebsite

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de retail management opleiding of wil je gewoon eens praten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze docenten en/of onze studenten. Bekijk de contactpagina voor alle informatie.

Neem contact op

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
(junior) Accountmanager
Allround assistant business services
Assistant business services
Business administration & control specialist
Commercieel medewerker
Legal, insurance & HR services specialist
Marketing & communication specialist
Marketing & communication specialist – tweetalig
MBO Flex Economie en administratie
MBO Flex Handel en ondernemerschap
Medewerker evenementenorganisatie
MHBO (junior) Accountmanager
MHBO business administration & control specialist
MHBO legal, insurance & HR services specialist
MHBO marketing en communicatie specialist
MHBO medewerker evenementenorganisatie
MHBO office & management support specialist
MHBO retailmanager
Office & management support specialist
Retailmanager
Retailmedewerker
Retailspecialist
Vakman-ondernemer