Waarom kiezen voor een juridische opleiding mbo

Een juridische opleiding mbo past bij jou als je interesse hebt in wetten en regelgeving. Tijdens de opleiding leer je om juridisch administratief werk te verrichten. Je zorgt dat dossiers met juridische vraagstukken op orde zijn, zodat een advocaat zijn of haar werk goed kan doen. Hiervoor verzamel jij informatie en zorg je dat brieven en bestanden op tijd af zijn. Daarnaast leer je om tijdens het eerste contact met klanten te ontdekken wat het vraagstuk is. Gaat het bijvoorbeeld om strafrecht of om arbeidsrecht?

Meer weten over de opleiding juridisch administratief dienstverlener bij MBO Amersfoort?

Lees het hier

Dit ben jij

Studenten die voor een juridische opleiding mbo kiezen kunnen omgaan met vertrouwelijke gegevens. Je wordt blij van administratief werk en je bent flexibel als het gaat om nieuwe vaardigheden aanleren. Als juridisch administratief dienstverlener werk je precies en wil je graag mensen helpen bij juridische vraagstukken. Met jouw inzet loopt alles op rolletjes.

Heb jij een vraag aan een van onze studenten? Vraag het dan onze studenten via WhatsApp.

Vraag het studenten

Juridische opleiding mbo bij MBO Amersfoort

Kiezen voor een juridische opleiding mbo bij MBO Amersfoort heeft een aantal voordelen.  De opleiding mbo juridisch-administratief dienstverlener van MBO Amersfoort kun je in overleg versneld volgen. Jij bepaalt het tempo. Een diploma behaal je tussen de anderhalf en drie jaar. Je hebt bij ons vier dagen les. Aan het begin van jouw lesdag heb je samen met een klein groepje medestudenten contact met je coach. Daarna ga je aan de slag onder begeleiding. Aan het einde van de dag spreek je weer even met je coach om de doelen van de dag te bespreken. Wat ging goed en waar kun je de volgende dag mee aan de slag?

Wil je weten hoe het is om de opleiding te volgen bij MBO Amersfoort? Bekijk de vlog van Amara.

Bekijk de vlog van Amara

 

Advocaat worden

Een juridische opleiding mbo is de ideale voorbereiding om advocaat te worden.  Om dit te bereiken kun je doorstuderen op het hbo. Onze studenten geven aan dat ze het prettig vinden om eerst een juridische opleiding mbo te volgen, omdat je dan al veel praktijkervaring hebt. Je weet bijvoorbeeld hoe je een wetboek kunt toepassen en wat je kunt verwachten tijdens een opleiding.

 

School voor Economie en Ondernemen

De juridische opleiding mbo volg je bij de School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort. De school is gevestigd in het HU gebouw op het adres De Nieuwe Poort 21. Een centrale plek in de stad en het Centraal Station is op loopafstand!  Studenten beoordelen de locatie en sfeer op school positief.

Lees hier meer over de School voor Economie en Ondernemen:

School voor economie

Andere opleidingen

Ben je nog aan het twijfelen over een juridische opleiding mbo? Bekijk nog 19 andere opleidingen bij de School voor Economie en Ondernemen.

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
(junior) Accountmanager
Allround assistant business services
Assistant business services
Business administration & control specialist
Commercieel medewerker
Legal, insurance & HR services specialist
Marketing & communication specialist
Marketing & communication specialist – tweetalig
MBO Flex Economie en administratie
MBO Flex Handel en ondernemerschap
MBO Flex Toerisme en recreatie
MBO Flex Uiterlijke verzorging – Kappersschool
Medewerker evenementenorganisatie
MHBO (junior) Accountmanager
MHBO business administration & control specialist
MHBO legal, insurance & HR services specialist
MHBO marketing en communicatie specialist
MHBO medewerker evenementenorganisatie
MHBO office & management support specialist
MHBO retailmanager
Office & management support specialist