Leer commercieel denken en verkopen bij de opleiding Junior accountmanager mbo

Bij de opleiding junior accountmanager mbo leer je verkopen en commercieel denken. Als accountmanager is geen dag is hetzelfde. Vaak ben je veel onderweg om bij de klant op bezoek te gaan. Vind je het leuk om zelfstandig te werken en wil je graag een dynamische baan? Lees dan verder!

Wat doet een junior accountmanager

Een junior accountmanager mbo is de schakel tussen (potentiële) klanten en het bedrijf. Jij bent dan ook het visitekaartje van je werkgever. Je kunt zowel diensten als producten verkopen en tegenwoordig is er ook veel vraag naar junior accountmanagers in de arbeidsbemiddeling. In jouw functie houd je overzicht van de kansen en bedreigingen en denk je na over verkoopplannen en marketingplannen. Als junior accountmanager werk je vaak met targets en ben je constant op zoek naar mogelijkheden om deze te halen. Jij houdt wel van een uitdaging!

De opleiding

Tijdens de opleiding junior accountmanager mbo leer je hoe jij je het best kunt presenteren bij een (potentiële) klant en op welke manier je een verkoopgesprek voert. Je leert aan de hand van rollenspellen en werkt aan projecten. Naast verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en Engels krijg je ook beroepsspecifieke vakken zoals accountmanagement en sales. Met keuzedelen kun je zelf kiezen welke vakken je volgt, kies bijvoorbeeld het keuzedeel Ondernemerschap. De accountmanager opleiding mbo-niveau 4 duurt drie jaar.

Lees hier meer over de opleiding

MHBO-opleiding

Weet jij nu al dat je wilt doorleren op het hbo? Of wil je gewoon zo snel mogelijk aan het werk? Kies dan voor de opleiding MHBO junior accountmanager. Dit is een versneld traject van de opleiding junior accountmanager mbo. Een opleiding haal je in twee jaar in plaats van drie jaar. Iets voor jou?

Lees meer over MHBO junior accountmanager

 

Na de opleiding junior accountmanager mbo

Na je opleiding kun je aan het werk als junior accountmanager bij veel verschillende bedrijven. Zowel commerciële bedrijven als publieke organisaties en organisaties zonder winstoogmerk. Natuurlijk kun je ook doorleren op het hbo. Er zijn dan veel verschillende vervolgstudies zoals:

  • Hbo Commerciële Economie
  • Hbo Marketing Management
  • Hbo Sales management

Als MBO Amersfoort hebben we een goede samenwerking met Hogeschool Utrecht. De School voor Economie en Ondernemen is dan ook gevestigd in het HU gebouw in Amersfoort. Goed voorbereid zijn op het HBO?

Lees hoe wij je helpen

Dit ben jij

Van nature ben je commercieel ingesteld en maak je makkelijk contact met mensen. Je hebt een vlotte babbel, maar kunt ook goed luisteren. Het is namelijk belangrijk om goed te ontdekken wat jouw klant wil. Waarom? Dat leer je tijdens de opleiding junior accountmanager mbo. Je bent positief ingesteld. Je denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Met jouw enthousiasme en creativiteit creëer jij de gunfactor.  Je bent flexibel en past je snel aan naar je omgeving. Omdat je in je functie regelmatig onderweg bent, kun je goed zelfstandig werken.

Doe een mbo beroepskeuzetest om te zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen.

Naar de beroepskeuzetest

Studenten vertellen

Student Max volgt de opleiding junior accountmanager mbo bij MBO Amersfoort. Hij hoort uit zijn omgeving dat ze een commerciële opleiding goed bij hem vinden passen. Hij is serieus bezig met zijn studie, daarnaast sport hij fanatiek en ziet hij zijn vrienden regelmatig.

Lees het verhaal van Max

Ben je nog niet zeker van je zaak om te kiezen voor een opleiding accountmanager mbo? Misschien is een andere opleiding bij de School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort iets voor jou.

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
(junior) Accountmanager
Allround assistant business services
Assistant business services
Business administration & control specialist
Commercieel medewerker
Legal, insurance & HR services specialist
Marketing & communication specialist
Marketing & communication specialist – tweetalig
MBO Flex Economie en administratie
MBO Flex Handel en ondernemerschap
Medewerker evenementenorganisatie
MHBO (junior) Accountmanager
MHBO business administration & control specialist
MHBO legal, insurance & HR services specialist
MHBO marketing en communicatie specialist
MHBO medewerker evenementenorganisatie
MHBO office & management support specialist
MHBO retailmanager
Office & management support specialist
Retailmanager
Retailmedewerker
Retailspecialist
Vakman-ondernemer