Ga naar content Ga naar footer

Leerhotel Het Klooster

Zoek jij een loopbaan in de gastvrijheidsbranche? Veel praktijkervaring opdoen is dan de sleutel tot succes. MBO Amersfoort heeft daarom een eigen tophotel als onderwijslocatie: Leerhotel Het Klooster. Speciaal voor studenten van de Hotelschool Amersfoort, die een horeca opleiding volgen, wordt hier onderwijs in bedrijf aangeboden. Jij leert het vak, terwijl echte gasten dit unieke hotel bezoeken.

Leren en werken

Je leert natuurlijk het vak het beste door het in de praktijk te brengen. In Leerhotel Het Klooster stap je letterlijk iedere dag de praktijk binnen. Onderwijs en praktijk zijn direct met elkaar verbonden. We stimuleren jou om je eigen weg te kiezen, met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. We noemen dat ‘ondernemend leren’. 

Volg jouw horeca opleiding bij mbo Hotelschool Amersfoort

Denk jij aan een toekomst in de gastvrijheidsbranche? Volg dan een koksopleiding, opleiding gastvrouw/ gastheer, facilitaire opleiding, manager/ ondernemer horeca opleiding of opleiding tot operationeel manager bij de mbo Hotelschool Amersfoort. De horeca opleidingen zijn brede mbo opleidingen. Zo kun je manager worden van hotel of restaurant, maar ook van een winkel of ander bedrijf. 

De mbo Hotelschool Amersfoort ligt aan de Stichtse Rotonde en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het schoolgebouw ligt direct tegen Leerhotel Het Klooster aan.

Nauw samenwerken

In de dynamische sector van de gastvrijheid en gastronomie is soepele samenwerking noodzakelijk. Binnen de muren van Leerhotel Het Klooster werken vmbo-, mbo- en hbo-studenten daarom nauw samen. Naast studenten van MBO Amersfoort werken er in het hotel ook leerlingen van Vakcollege Amersfoort (de vmbo-afdeling van het r.k. Meridiaan College). 

Hoe ziet Leerhotel Het Klooster eruit?

Het hotel heeft eenentwintig kamers (zestien op driesterrenniveau en vijf op viersterrenniveau), drie keukens, twee restaurants, een bar, diverse vergader- en conferentiezalen en een congres- en evenementenbureau. 
In het onderwijsgebouw van Het Klooster vind je onderwijs- en studieruimtes waar je als student les hebt. Al met al biedt Het Klooster je een levendige en realistische omgeving om het vak te leren. Je doet elke dag nieuwe vaardigheden op die je nodig hebt voor jouw toekomst in deze sector. 

Contact Leerhotel Het Klooster

Telefoonnummer: 033 467 8700
E-mail afdeling reserveringen: reserveringen@hetkloosterhotel.nl 
Website: www.leerhotelhetklooster.nl 
Instagram: www.instagram.com/leerhotelhetklooster 

Contact Hotelschool Amersfoort

Telefoonnummer: 033 467 8800
E-mail: hotelschool@mboamersfoort.nl 
Instagram: www.instagram.com/hotelschoolamersfoort

Adres Leerhotel Het Klooster & Hotelschool Amersfoort

Daam Fockemalaan 10 
3818 KG Amersfoort  

 

Leerhotel Het Klooster
Leerhotel Het Klooster
Leerhotel Het Klooster