Iets creëren of maken!

Jij bent een maker! Je stroomt over van de creatieve ideeën en hebt een hele waslijst aan projecten die je nog wilt maken. Misschien teken je veel, maak je de mooiste projecten of TikTok-video’s, foto’s die zo in een magazine kunnen of ben je superhandig met Photoshop en Illustrator. Wat je hobby ook is, als je zo creatief bezig bent, vergeet je helemaal de tijd, omdat je het zo leuk vindt. 

Sleutelen en uitvinden
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niks kan met een potlood of klei, maar precies weet hoe een soldeerbout en boormachine werken. Bijvoorbeeld omdat je gek bent op sleutelen aan je brommer. Je wilt altijd precies weten hoe iets in elkaar zit en vindt het leuk om dingen te repareren of zo te tweaken dat ze een beetje beter zijn dan daarvoor. 

De mooimaker
Misschien ben jij wel degene die iedereen opmaakt voor een schoolfeest. Of de nagelstylist van de klas. Iemand die altijd meegevraagd wordt om te gaan shoppen, omdat je altijd precies weet wat iemand goed staat. Of je loopt altijd te schuiven met de meubels en verft je kamer het liefst ieder half jaar in een andere kleur. Jij houdt van mooie dingen en vindt het leuk om je daar helemaal in uit te leven. Dat doe je bijvoorbeeld ook als er een feestje is. Je kijkt met bewondering naar de aankleding van festivals en feestjes en het lijkt je leuk om daar iets mee te kunnen doen.
  

Dingen maken of creëren kan op veel verschillende manieren.