Eigen baas zijn of een team aansturen!

Jij neemt meestal de leiding in je vriendengroep. Niet op een bazige manier, maar omdat jij gewoon altijd de beste ideeën hebt. En omdat je precies weet hoe je het iedereen naar de zin kan maken. Als er plannen gemaakt moeten worden, kijkt iedereen dus naar jou. Jij zorgt er ook voor dat voor een feestje alles geregeld is: van de drankjes tot de muziek. En ook op school zie je dat terug: jij pakt standaard de leiding in groepsopdrachten en zorgt ervoor dat iedereen op tijd alles inlevert. Daar wordt iedereen blij van.  

 Eigen keuzes
Voor een baas werken zie je niet snel gebeuren. Je maakt liever je eigen keuzes. Soms is dat een risico, maar dat heb je er wel voor over. Je kijkt met bewondering naar grote ondernemers of directeuren van mooie bedrijven. Misschien heb je zelf al wel een eigen bedrijfje, bijvoorbeeld in zelfgemaakte sieraden of vintage sneakers. Of misschien is dat alleen nog maar een droom, maar weet je al wel hoe je het ongeveer aan wilt pakken.  

 Verkopen en handelen
Doordat jij zo goed met mensen bent, heb jij jezelf razendsnel opgewerkt in je bijbaan. Je hebt steeds meer taken erbij gekregen. Je neemt je baantje dan ook behoorlijk serieus en werkt met plezier een extra dienst. Tijdens je werk zie je al snel hoe het beter kan. En dat mensen vaak beter zijn in de dingen die ze leuk vinden. Je bedenkt dan ook regelmatig hoe jij het aan zou pakken, als je de teamleider zou zijn.  

 

Een team aansturen of eigen baas zijn kan op veel verschillende manieren.