MHBO: goed voorbereid zijn op het hbo

Goed voorbereid zijn op het hbo? Volg een MHBO-opleiding. Dit is een 2-jarige niveau 4 opleiding, zodat je sneller kunt doorstromen naar het hbo óf sneller kunt starten met werken. Naast beroepsgerichte vakken bouw je ook praktijkervaring op. Op deze manier ga je goed voorbereidt naar het hbo.

Voor wie is een MHBO-opleiding?
We zijn eerlijk en realistisch. Door ervaring weten we dat een MHBO-opleiding niet bij iedereen past. Daarom nemen we de tijd om samen te ontdekken of dit jouw plek is. Jij hebt je eigen motivatie om te kiezen voor een verkorte opleiding. Doorstuderen of toch werken? Jouw toekomst, jouw keuze.

Ongeveer 70% van onze studenten kiest ervoor om door te studeren en vindt het prettig om de praktijkervaring van het mbo te hebben. 

Naast een MHBO-opleiding is het ook mogelijk om een versneld traject te volgen bij één van onze andere opleidingen. Na het aanmelden voor een opleiding kan je dit aangeven tijdens je loopbaangesprek. We gaan dan samen met jou kijken wat er het beste bij jou past en op welke manier jij je opleiding sneller kan doorlopen.

 

Waarom eerst kiezen voor een mhbo-opleiding?

Er zijn genoeg redenen te benoemen waarom het handig is om eerst een mhbo-opleiding af te ronden, voordat je kiest voor een hbo-opleiding. Wist je dit al?

  • Met een mhbo-opleiding doe je praktijkervaring op in het werkveld
  • Je bent veel beter voorbereid op het hbo
  • Je krijgt beroepsgerichte vakken die gelijkwaardig zijn aan het propedeuse niveau van een hbo-opleiding
  • Havo is niet altijd de snelste weg naar het hbo
  • Je hebt soms recht op een vrijstelling na het afronden van een mhbo-opleiding

Benieuwd naar al onze MHBO-opleidingen? Scroll naar onderen!

MHBO-opleidingen en versnelde trajecten

De MHBO-opleidingen vallen onder de School voor Economie en Ondernemen en zitten samen onder één dak met het HU gebouw aan de Nieuwe Poort. Het is uniek dat we als mbo school zijn gevestigd in een hbo school. De School voor Economie en Ondernemen biedt alle vier de MHBO-opleidingen aan.

Heb je weleens gehoord van een Associate Degree? Je kan ook na je mbo-opleiding kiezen voor een AD-opleiding in plaats van een hbo-studie. Een AD-opleiding is een tweejarige opleiding die gericht is op de praktijk op hbo denkniveau. Na afronding kan je doorstromen naar een verkorte tweejarige hbo-opleiding. Wist je dat sommige van onze docenten ook les geven bij de AD-opleidingen van de HU? Zo bereiden zij jou hier extra goed op voor!

 

Lees meer over Associate Degree

 

 

Ervaringsdeskundige

Wil jij weten hoe andere studenten MHBO ervaren? Lees dan het verhaal van Noah die de MHBO-opleiding bedrijfsadministratie volgde. Hij rondde zijn studie binnen twee jaar af en zit inmiddels op het hbo.

Het verhaal van Noah

 

Personal coaching

Wil jij goed begeleid worden bij het maken van de overstap van mbo naar hbo? Onze personal coaches helpen jou graag bij deze begeleiding.

Het coachen is een proces dat plaatsvindt in het examenjaar van je mbo-opleiding en doorloopt in het eerste jaar van je hbo-opleiding. Tijdens de coaching vinden er individuele coaching gesprekken plaats, waarbij je wordt ondersteund op diverse vlakken. Je kan altijd bij ons terecht met vragen tijdens ons (online) spreekuur. Zo maak jij de overstap naar het hbo gemakkelijker voor jezelf!

 

Geïnteresseerd in de opleiding?