Technisch bezig zijn!

Hallo techneut! Van brommer tot iPhone en van lampje tot auto: jij wilt weten hoe het in elkaar zit en hoe je het kan repareren. Je sleutelt graag. Misschien wel aan je brommer. Net zo lang sleutelen tot ‘ie perfect loopt en goed klinkt. Of misschien is het kleine spul meer iets voor jou: jij bent dé schermreparateur van je vriendengroep en je laptop is van binnen al drie keer vernieuwd. Omdat je steeds weer bedenkt hoe het beter kan.  

Bouwvakkers en hijskranen
Stond jij toen je klein was al tijdenlang te kijken bij een bouwplaats? Kijkend naar alle graafmachines en vrachtauto’s, de bouwvakkers en de hijskraan? Misschien heeft dat je wel geïnspireerd om ook de bouw in te gaan. Je vindt niets zo interessant als het proces van kale bouwput naar prachtig huis. En ook wat er na de bouw komt, vind jij interessant: het schilderwerk, het timmerwerk en de elektrische installatie bijvoorbeeld. 

De mooimaker
Jij ziet meteen hoe iets in elkaar zit en hoe het gemaakt kan worden als het kapot is. Je hebt twee rechterhanden, zoals ze dat dan noemen. Bovendien ben je creatief en vind je het leuk om iets nieuws te verzinnen, te ontwerpen en vervolgens te bouwen. Huizen bijvoorbeeld, maar ook andere praktische zaken die iemands leven mooier maken, zoals protheses. Je bent graag onder de mensen en vind het leuk om samen met anderen aan projecten te werken, waarbij iedereen doet wat ‘ie het beste kan.  

  

Technisch bezig zijn kan op veel verschillende manieren.