Ga naar content Ga naar footer
whatsapp-image-2023-03-24-at-225441

24-03-2023

Twee keer goud en een keer brons behaald tijdens Skills The Finals

Afgelopen vrijdag (24 maart) vond de prijsuitreiking plaats van Skills The Finals (nationale vakwedstrijden voor het MBO) in de RAI Amsterdam. Maar liefst 15 studenten van MBO Amersfoort deden mee aan de finales op donderdag 23 en vrijdag 24 maart. Er is twee keer goud en een keer brons behaald. 

  • Goud voor Ruben Boorsma in het vakgebied Metselaar.
  • Goud voor Fabian en Marijn in het vakgebied Travel & hospitality.
  • Brons voor Marinda van Wikselaar in het vakgebied Kok.

De finales duurden twee dagen, 23 en 24 maart 2023. Op deze dagen kregen alle finalisten twee opdrachten.

Goud voor Ruben

Student Ruben Boorsma wist voor de tweede keer de gouden medaille in de wacht te slepen bij Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor het MBO. Dit deed hij vorig jaar ook in het vakgebied Metselaar. De metselaars kregen dit jaar een een uitdagend werkstuk. Er moest een ingewikkeld, maar bijzondere tekening worden nagemaakt, met strak metsel- en stucwerk. Ruben mag zich nu de beste van Nederland noemen.

Brons voor Marinda

Student Marinda van Wikselaar veroverde de bronzen plak in haar vakgebied Kok. Een fantastische prestatie. Zij bereidde op dag 1 een vegan 4-gangen menu met brood en op dag 2 een 3-gangen menu met kalf, met 3 amuses en een desserttaart.

Goud voor Fabian en Marijn

Eerder deze week wonnen Fabian Theebe en Marijn Timmerman al goud bij de nationale vakwedstrijden binnen het vakgebied Travel & Hospitality. Deze finale vond plaats op 21 en 22 maart in Leerhotel Het Klooster. Lees hier meer.