Ga naar content Ga naar footer
whatsapp-image-2023-09-09-at-204107

09-09-2023

Trots op EuroSkills kandidaat Ruben Boorsma

Ontzettend trots zijn wij op onze student Ruben Boorsma die de afgelopen dagen tijdens EuroSkills in Gdańsk streed om de titel 'Beste metselaar van Europa'. Ruben heeft fantastische werkstukken opgeleverd. Hij behaalde net geen podiumplekje maar behoort wel tot de 7 beste metselaars van Europa!

De finale-opdrachten besloegen drie dagen: 6, 7 en 8 september 2023. In 18 wedstrijduren moesten de deelnemers drie verschillende werkstukken maken. Ruben: "Het waren zeer leuke opdrachten om te maken, er zat veel uitdaging in."

Eerder dit jaar prolongeerde Ruben zijn gouden titel 'Beste metselaar van Nederland' bij Skills Heroes The Finals, de nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Die winst bezorgde Ruben een ticket naar Polen om zijn vakkennis en -kunde aan Europa te tonen.

 

EuroSkills

EuroSkills Gdańsk 2023 was de achtste editie van de tweejaarlijkse EuroSkills Competitie – het grootste evenement op het gebied van beroepsonderwijs en vaardigheden in Europa.
EuroSkills wordt om de twee jaar gehouden en georganiseerd door WorldSkills Europe samen met 32 ​​lidstaten. Dit evenement brengt honderden jonge professionals onder de 25 jaar uit landen in heel Europa bij elkaar. Zij strijden samen voor de titel om de beste van Europa te worden in hun vakgebied.