Ga naar content Ga naar footer
mboa-welzijn-medium-res-64

09-02-2024

Romee doet de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang

Vind jij de ontwikkeling van kinderen boeiend? Als Pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid je kinderen in hun spel en ontwikkeling en bied je de zorg die ze nodig hebben. Je krijgt les in pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. En daar hoort niet alleen de communicatie met kinderen bij, maar ook de gesprekken met ouders of andere opvoeders. Voor de kinderen bedenk je veel activiteiten, daarom krijg je ook les in sport, spel en drama. Werken als Pedagogisch medewerker kinderopvang is nooit saai. Romee, student Pedagogisch medewerker kinderopvang, vertelt waarom zij de opleiding zo leuk vindt.

Naam: Romee Heemstra

Leeftijd: 18 jaar

Opleiding: Pedagogisch medewerker kinderopvang

Leerbedrijf: Kindergarden in Baarn

 

Waarom heb je voor de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang gekozen?

“Omdat ik het werken met kinderen zo leuk vind! En het zo mooi is om te zien wat voor een ontwikkelingen zij doorgaan.”

Wat maakt dat deze opleiding zo goed bij jou past?

“Werken met kinderen is een zorgzaam en geduldig beroep. Gelukkig gaat mij dat gemakkelijk af. Daarom vind ik het werken op een babygroep ook zo leuk! De kinderen beginnen je ook echt te herkennen en ze worden blij wanneer ze je zien.”

Waar ben je nu mee bezig? “Ik zit in mijn examenjaar en loop nu stage bij Kindergarden in Baarn. Hier heb ik in mijn eerste schooljaar ook stage heb gelopen. Ik voel me zo welkom en de collega’s zijn allemaal zo leuk en gezellig. Daarbij kan ik ook heel goed opschieten met de andere studenten die hier ook stagelopen. Soms maken we samen opdrachten of bespreken hoe het is gegaan. Dat maakt het werken plezierig!”

Wat wil je na je opleiding gaan doen?

“Als ik klaar ben met de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3), dan ga ik nog één jaar Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) doen. Het liefst doe ik daarna nog een HBO-studie, want de PABO lijkt mij ook heel interessant. Of misschien wil ik nog doorstuderen op het gebied van de kinderopvang!”

Lijkt jou deze opleiding ook leuk? Bekijk de opleiding Pedagogisch medewerker