Ga naar content Ga naar footer

Retailspecialist

BBL, BOL

Niveau 3

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

De Nieuwe Poort 21 Amersfoort

Winkels, winkels, winkels. Of het nu om een supermarkt, een concept store of een woonwinkel gaat; jij krijgt er geen genoeg van. Het is dan ook je droom om in een winkel of op een verkoopafdeling te werken. Zie jij dat helemaal zitten? Dan is de opleiding Retailspecialist echt wat voor jou!

Je bent het visitekaartje van de winkel. Je bent dagelijkse bezig met de presentatie van het assortiment en het advies aan klanten. Met jouw inzichten kan je de verkoop misschien wel verhogen. Heb jij al zin om het beste te maken van ‘jouw’ winkel of verkoopafdeling?

Dé opleiding voor retail specialist mbo vind je bij ons!

retail_specialist_mbo_amersfoort_25809-1100x700

Opleidingsnummer: 25809

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Je bent een ster in verkopen als retailspecialist. Zo weet je alles van je producten. Maar je weet ook precies wat je klanten willen. Dat laat je zien in de presentatie in de winkel en bijvoorbeeld in slimme acties. Zo kiest de klant voor jouw product, in plaats van dat van andere bedrijven. Je adviseert je klanten, staat ze netjes te woord, verkoopt het product en rekent het af. Natuurlijk hou je de winkel op orde.

Ieder product heeft weer andere eigenschappen, trends en ontwikkelingen. Jij bent gelukkig van alles op de hoogte, zodat je precies weet wat het beste is voor jouw klant. Je werkt als verkoopprofessional met een commerciële instelling; de klant is koning!

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Sommige mensen zijn van nature verkopers. In onze opleiding Retailspecialist vullen we dat aan met alles wat je nodig hebt om een topverkoper te worden. Daarin is bijvoorbeeld ondernemerschap en het nemen van initiatief heel belangrijk. En hoe kan je een winkel aantrekkelijk maken? Een webshop beheren? Met collega’s samenwerken voor het beste resultaat? Dat gaan we allemaal leren.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Maar je krijgt ook specifieke vakken, zoals economie, marketing en verkoop. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de mbo-opleiding Retailspecialist werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je geeft advies aan klanten en voert verkoopgesprekken.
  • Je maakt de artikelen of producten gebruiksklaar.
  • Je rekent af en ziet toe op de juiste afhandeling.
  • Je ontvangt goederen en slaat ze op in de opslag.
  • Je doet verbetervoorstellen voor het aanbod, de presentatie en de verkoopresultaten.

Met je diploma Retailspecialist op zak ben jij klaar voor de praktijk! Je kunt gaan werken bij (een vestiging van) een winkel in de detail- of groothandel, in uiteenlopende winkelformules. Zoals een modewinkel, supermarkt, boekwinkel, juwelier, drogisterij-parfumerie, bouwmarkt, tuincentrum, muziekwinkel, hobby- of speelgoedzaak.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Je kan bijvoorbeeld denken aan Retailmanager.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school