Ga naar content Ga naar footer

Beveiliger 3

BOL

Niveau 3

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Voor een goed georganiseerde beveiliging heb je beveiligers nodig die kunnen coördineren en aansturen. Wie weet ben jij dat wel! Dit is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je stuurt een beveiligingsteam aan en samen zorgen jullie voor een goed georganiseerde beveiliging.

Kun je goed met mensen omgaan en wil jij je inzetten voor de veiligheid van anderen? Zie en hoor je alles en is je Nederlands goed? Heb je zelfvertrouwen en kun je een veiligheidssituatie goed inschatten? Kom dan naar de opleiding Beveiliger 3, een mooie kans om bij te dragen aan de veiligheid van ons allemaal.

Op onze opleiding Beveiliger leer je alles voor een toekomst als beveiliger op niveau 3.

beveiliger_opleiding_beveiliger3_mbo_amersfoort_25691-1100x700

Opleidingsnummer: 25691

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Gebouwen, plekken en personen, ze hebben allemaal weleens beveiliging nodig. Met een diploma van de opleiding Beveiliger 3 op zak zorg jij dat de boel veilig is en blijft.

Een beveiliger niveau 3 geeft leiding aan een team beveiligers. Jij zorgt ervoor dat al het beveiligingswerk soepel verloopt. Daarbij ondersteun je je collega’s, zodat iedereen zijn of haar werk zo goed mogelijk kan doen. Ook als er iets gebeurt, zoals een ongeluk of vernieling, weet je precies wat je moet doen. Een beveiliger laat zich niet zomaar verrassen en roept versterking van hulpdiensten in als dat nodig is.

Jij kunt veiligheidssituaties goed inschatten. Je weet hoe je het beveiligen organiseert en coördineert. Ook maak je rapporten waarin staat wat zich die dag allemaal heeft voorgedaan. Samen met je medewerkers, leidinggevende of opdrachtgever bespreek je het werk.

Tijdens de opleiding tot Beveiliger 3 leer je nog meer over het beveiligingsvak. Je leert het controleren van rapportages, het aanleggen van een portfolio wat gericht is op je eigen ontwikkeling, je bent verantwoordelijk voor het beveiligingsplan en uitvoering van een evenement. Verder leer je de verschillende leiderschapstijlen en kan je dit toepassen. Hierbij zijn gespreksvaardigheden en sociale vaardigheden natuurlijk onmisbaar. En omdat het een fysiek beroep is, krijg je fitness.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Daarnaast krijg je o.a.: situationele coördinatie, van analyse tot borging, beroepsgericht Engels, bedrijfshulpverlening (BHV), fitness en sociale vaardigheid / beroepsvaardigheden.

Op de opleiding Beveiliger 3 leer je de volgende kerntaken:

  • Je handelt proactief op normafwijkend gedrag
  • Je ondersteunt collega beveiligers bij de uitvoering van de werkzaamheden
  • Je treedt coördinerend op bij calamiteiten/incidenten
  • Je voert eenvoudige werkzaamheden op het gebied van dienstuitvoering uit
  • Je levert een bijdrage aan de borging van de kwaliteit van de (beveiligings)werkzaamheden
  • Je evalueert met betrokkenen de uitgevoerde (beveiligings)werkzaamheden
  • Je stelt een eenvoudige kwetsbaarheidsanalyse op
  • Je stelt ten aanzien van (te verwachten) gebeurtenissen instructies op

Gebouwen, transporten en personen, ze hebben allemaal weleens beveiliging nodig. Industrieterreinen, stadions of parkeergarages; met een mbo-diploma van de opleiding Beveiliger 3 op zak kan je aan het werk bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Plekken waar je aan de slag kunt: Justitie, winkelbeveiliging, portiers- en receptiediensten, particuliere alarmcentrales, advies- recherche- en schadeonderzoekbureaus of organisaties die evenementen of luchthavens beveiligen.

Heb je de smaak te pakken en wil je verder leren? Dat kan. Er zijn mogelijkheden om je verder te specialiseren als leidinggevende of in de veiligheidssector:

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school