Ga naar content Ga naar footer
koningin-maxima-bezoekt-het-schoenenkwartier-2

15-05-2024

Studenten Shoe developer presenteren hun werk aan koningin Máxima

Koningin Máxima heeft een werkbezoek gebracht aan museum het Schoenenkwartier in Waalwijk. Ze sprak met ambachtelijke schoenmakers en onze studenten over design, ambacht en ondernemerschap. 

In museum Schoenkwartier bevindt zich ook een kenniscentrum en Schoenenlab: een podium voor nieuw ontwerptalent, een professionele werkplaats en een studiecentrum ineen.

Daan van Oostrum, student Shoe developer, vertelde aan koningin Máxima:

Ik heb hier een half jaar stage gelopen en ontzettend veel geleerd en verschillende projecten mogen doen. Voor dit ontwerp heb ik doorzichtig leer van ECCO gebruikt. De hak is gemaakt met behulp van een 3D-printer.

Ook kreeg de Koningin een rondleiding door de tentoonstellingen ‘Trek de stoute schoenen aan’ en ‘De geschiedenis van De Langstraat'. Waalwijk ligt in het hart van De Langstraat, de streek waar zich van oudsher de Brabantse schoen- en lederindustrie bevindt. Tenslotte ging zij in gesprek met ontwerpers en makers die voortbouwen op die traditie én innovatieve bedrijven en ondernemers verwant aan de schoen- en lederindustrie in de regio.

Bron: koninklijkhuis.nl & vorsten.nl
Foto's: Marco de Swart

Studenten Florence en Luna met koningin Máxima