Ga naar content Ga naar footer
img_6281

05-07-2023

Studenten Shoe Developer presenteren eindcollecties schoenen

Eén van de afgestudeerden is Norah Schrijver uit Amersfoort. 'Ik vind denim een hele gave stof. Ook vind ik duurzaamheid een belangrijke factor. Zo ontstond het idee om denim jeans een tweede leven te geven in mijn eindcollectie Nory Denim'.

Mijn eindcollectie bestaat uit casual schoenen, die ook als orthopedische of semi-orthopedische schoenen gemaakt kunnen worden. Het is dus een inclusieve collectie!

vertelt Lola Casteels (afgestudeerd)

Ik vind het mooi om écht iets voor mensen te kunnen betekenen en werk al bij orthopedisch schoenbedrijf Hoevers.

 

Unieke mbo-opleiding

De unieke mbo-opleiding Shoe Developer bereidt studenten voor op een toekomst in de schoenindustrie. Alles draait om het ontwerpen en maken van alle schoenen. De school ademt dan ook praktijk; overal vind je schetsen, verf, lijm, materialen, gereedschappen en machines. Daarnaast krijgen studenten echte opdrachten uit het bedrijfsleven, bijvoorbeeld van Niks en Fila.

Liesel Swart (vakdocent en designer):

Alle kennis en vaardigheden die studenten de afgelopen vier jaar hebben opgedaan, hebben zij vertaald naar een prachtige eindcollectie. Wij zijn als opleiding enorm trots op het eindresultaat!

 

Genoeg werk in de schoenbranche

Liesel Swart: 'De opleiding is uniek in Nederland. Onze studenten komen dan ook uit alle hoeken van Nederland. In 2018 is de opleiding gestart vanwege een groot tekort aan shoe developers en nog steeds is de vraag enorm. Daarom vinden veel studenten al tijdens hun opleiding een betaalde (bij)baan. Als shoe developer doe je bijvoorbeeld de research en development voor schoenmerken en -producenten. Of je gaat de markt op met een eigen brand of start een eigen schoenmakerij. In de culturele sector en orthopedische schoentechniek is er ook van alles mogelijk. De opleiding is breed opgezet, waardoor je met een diploma dus alle kanten op kan!'

Klik hier voor foto's van de Graduation Show op onze Facebookpagina.