Ga naar content Ga naar footer
studiekeuzebus

26-03-2024

MBO Amersfoort gaat naar leerlingen toe met Studiekeuzebus

Deze week introduceert MBO Amersfoort de Studiekeuzebus, een oranje elektrisch busje dat door de regio rijdt. Het doel? Leerlingen in het voortgezet onderwijs op een persoonlijke en laagdrempelige manier helpen bij het maken van een passende studiekeuze voor een mbo-opleiding. 

Hulp bij studiekeuze

Het kiezen van de juiste studie kan een uitdaging zijn. MBO Amersfoort heeft veel opleidingen, dus er is veel keuze. Met de Studiekeuzebus helpen we leerlingen die nog geen beslissing hebben genomen over hun vervolgopleiding. Met de Studiekeuzebus rijden we –op afspraak- langs middelbare scholen om met leerlingen te praten over welke richting bij hun interesses past en waar ze blij van worden. 

Dide (decaan MAVO, Corderius College):

Een manier om leerlingen te begeleiden bij het kiezen van een vervolgopleiding, is door ze uit hun vertrouwde omgeving te halen en ze in gesprek te laten gaan met anderen. Dit gaat ze dus zeker helpen!

Onderhoud door studenten autotechniek

De Studiekeuzebus is tweedehands aangekocht samen met onderwijsbedrijf De Garage. Studenten Autotechniek hebben de elektrische bus technisch gecheckt en van binnen omgebouwd tot een gezellige ruimte om gesprekken te voeren. De studenten van de Garage gaan ook zorgen voor het onderhoud.

 

 

Dianne (coördinator VO-scholen):

Met dit concept kunnen we 1-op-1 aandacht en tijd geven aan de leerlingen die nog geen mbo-studie hebben gekozen. We helpen ze met een keuze die bij ze past. Zo hopen we dat minder studenten uitvallen.