Ga naar content Ga naar footer
sportacademie-beweegmasters-sport-bso-nijkerk

03-11-2023

Beweegmasters Sport BSO Nijkerk sluit zich aan bij de Hybride leeromgeving van Sportacademie MBO Amersfoort

Sinds vorig schooljaar '22-'23 is de Sportacademie van MBO Amersfoort gestart met een project hybride leren. In samenwerking met bedrijven en instanties krijgen de studenten de mogelijkheid om te leren en werken in de praktijk.

Beweegmasters Sport BSO Nijkerk gaat vanaf september ook de samenwerking aan met Sportacademie MBO Amersfoort. Beweegmasters Sport BSO Nijkerk zit gevestigd in de kantine N.S.C Nijkerk, Sportpark De Burgt is de thuisbasis van de vereniging.  De tweedejaars studenten gaan dit schooljaar elke maandag meedraaien binnen verschillende sport en beweegaanbieders in Nijkerk en Leusden. Zo komen ze allerlei doelgroepen in verschillende contexten tegen. Dit helpt hun bij de ontwikkeling als toekomstig sport en beweeg professional. 

Het doel van een hybride leeromgeving is om de student vast te laten oriënteren op doelgroepen en werkvelden, zodat er later in de studie een weloverwogen keuze kan worden gemaakt in een keuzeprofiel. Daarnaast kan de student vast een netwerk opbouwen bij diverse bedrijven waar ze later eventueel stage kunnen lopen of zelfs in de toekomst kunnen gaan werken.

De schoolbanken worden hierbij verplaatst richting het werkveld, bij MBO Amersfoort vinden wij dat leren en handelen in actuele praktijksituaties onmisbaar zijn voor de aansluiting op de arbeidsmarkt.

De studenten worden gecoacht door docenten en professionals uit het werkveld, zodat direct kan worden ingespeeld op verschillende leersituaties die in de praktijk ontstaan.

Aangesloten partners
Sport en beweegaanbieders in Leusden; Kindercentrum Joep!, Het gastenhuis, gymnastiekvereniging Impala Leusden, scholenstichting Voila onderwijs, Humankind kinderopvang, Zwembad Octopus, Lariks Leusden zorg en welzijn, SNO Sportieve naschoolse opvang, korfbalclub Antilopen en SportXperience.

Sport en beweegaanbieders in Nijkerk: TomF!t, Nautilus, Club Rebel, PCO Gelderse Vallei, Zwemschool 't Snorkeltje, Nijkerk Sportief en Gezond, Fortius Fysiotherapie, Beweegmasters, Bzzzonder kindercentrum en NSC Nijkerk

 

2e jaars student Stef:

“Ik vind het prettig om naast mijn langdurige stage de mogelijkheid krijg om me breed te oriënteren bij diverse bedrijven“ 

 

Tom Buitink, Team Beweegmasters Sport BSO:

“Wij zijn enorm blij met de studenten van de Sportacademie, breed uit zetten voor het oriënteren van hun studie/loopbaan is belangrijk en daar helpt Beweegmasters Sport BSO graag aan mee.  Het sporten met de kinderen is voor ons heel belangrijk zodat de kinderen met een fijn gevoel naar huis gaan.