Als Verpleegkundige niveau 4 kun je écht mensen helpen

Zorg jij graag voor anderen? En sta je positief in het leven? Dan zit je bij de opleiding MBO-Verpleegkundige niveau 4 goed. Jij geeft cliënten de juiste zorg en bereid ze voor op onderzoeken. Daarnaast help je ze aan antwoorden op hun belangrijkste vragen. Wat je ook doet: bij jou voelen cliënten zich helemaal op hun gemak. Herken jij jezelf in deze woorden?

Dit ben jij

Het belangrijkste is natuurlijk dat je het leuk vindt om met mensen te werken. Je houdt ervan om voor anderen te zorgen, maar je kunt ook zelfstandig werken. Daarnaast ben je ook stressbestendig. Dus doet er zich ergens een probleem voor? Dan raak je niet zo snel in paniek. In plaats daarvan ga je op zoek naar een oplossing. Dat lukt je ook, want je hebt veel inlevingsvermogen. Dat houdt in dat je snel in de gaten hebt wat een cliënt nodig heeft. In combinatie met je grote verantwoordelijkheidsgevoel maakt dat van jou een geweldige verpleegkundige niveau 4!

 

De opleiding MBO-Verpleegkundige

Je kunt bij ons de opleiding tot verpleegkundige niveau 4 op verschillende manieren volgen. Je hebt een BBL vorm, waar je minimaal 20 uur in de week werkt en één dag in de week naar school komt, en je hebt de BOL variant. Dit is eigenlijk de reguliere vorm, en ga je volledig naar school en loop je daarnaast stage (BPV).

Naast de twee bovenstaande varianten, kun je bij ons de opleiding ook in een onderwijsbedrijf volgen. Je volgt dan een BOL-opleiding, maar gaat meteen aan de slag in de praktijk.
We hebben twee onderwijsbedrijven waar je de opleiding MBO-verpleegkundige niveau 4 kunt volgen:

Het verhaal van …

 

Je toekomst als verpleegkundige

Als verpleegkundige niveau 4 verpleeg je zieke of kwetsbare mensen en help je ze op allerlei manieren. Jij brengt bijvoorbeeld verbanden en infusen aan, let erop dat patiënten hun medicijnen nemen of je voorkomt dat ze doorliggen. Je kunt na je opleiding op allerlei plekken werken. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis, psychiatrische instelling of een instelling voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Soms verpleeg je mensen ook thuis. Het is hard werken. Maar het is dankbaar werk en elke dag is anders.

Aanmelden opleiding MBO-Verpleegkundige niveau 4

Veelgestelde vragen

  • Kijk op de site van Stagemarkt. Op de site van Stagemarkt klik je bovenaan de pagina ‘zoek beschikbare stageplaatsen’ aan. Vul bij beroep/opleiding je opleiding in en plaats/provincie/land. Klik op zoeken. Je krijgt nu alle leerbedrijven te zien die erkend zijn bij SBB en een stageplaats aanbieden.

    • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
    • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
    • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep
  • De opleiding duurt 4 jaar. Er is ook een mogelijkheid om de opleiding verkort te volgen. Dit is wel afhankelijk van je vooropleiding en vraagt vaak extra inzet. Een verkort traject is altijd maatwerk en wordt in overleg met jou en een teamleider bepaald. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Stel je vraag via gezondheidszorg@mboamersfoort.nl.

 

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Apothekersassistent
Begeleider maatschappelijke zorg
Dienstverlening, helpende zorg en welzijn
Doktersassistent
MBO-Verpleegkundige
Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg
Tandartsassistent
Verzorgende IG