Dit is jouw toekomst

Na je opleiding sport en bewegingsleider maak je mensen zo enthousiast dat mensen willen meedoen. Je verzint steeds nieuwe lessen voor de leden van je sportschool, that keeps the spirit alive zullen we maar zeggen. Ook laat je scholieren kennismaken met verschillende teamsporten. Je organiseert wedstrijden en activiteiten, je maakt een plan voor de dag en je houdt alles bij in de administratie. De uitingen voor je evenement regel je ook.

Je kunt na je studie sport en bewegingsleider op allerlei plekken werken. Denk bijvoorbeeld aan: een sportvereniging, sportclub, zwembad, sportbedrijf, recreatiepark, sociaal cultureel werk, gemeentes of justitie of defensie. Soms werk je met mensen met een handicap, terwijl anderen hebben juist een topconditie hebben.

 

Dit ben jij

Vind jij het leuk om mensen te begeleiden bij het sporten? Als sport en bewegingsleider doe je niet anders. Daarnaast lijkt het je tof om sportbegeleiding te geven aan anderen. En om te leren hoe je sportlessen, evenementen en toernooien kunt opzetten.

Waarom een sportopleiding bij Sportacademie Amersfoort?

  • Studenten of oud-studenten weten wel raad met de vraag: wat vonden jullie het leukst tijdens de opleiding? De kampen & Olympiade natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan Zomerkamp, Winterkamp of Outdoor kamp. Tijdens de Olympiade draait het die twee dagen echt enkel en alleen om winnen. Een must voor iedere sportieveling.
  • Bijna elke sport kun je als student sport en bewegingsleider binnen of buiten het schoolgebouw van de Bokkeduinen uitoefenen, je hoeft dus niet steeds van hot naar her te fietsen om je praktijklessen te volgen.
  • De docenten stellen zich toegankelijk op, je kunt dus bijna altijd even binnen wippen met je vraag.
  • Er is een fijn functionerend stagebeleid waarbij veel energie wordt gestoken in de relatie met leerbedrijven en de plaatsing van studenten. Ook het bedrijfsleven ervaart deze samenwerking met ons als prettig.

Verder ga je bij de opleiding sport en bewegingsleider leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroeps opleidende leerweg (BOL). Op school krijg je lessen theorie en praktijk. Natuurlijk sport je tijdens de opleiding veel. Maar je moet ook serieus studeren. Ook loop je stage. Zo heb je al praktijkervaring als je op zoek gaat naar een baan.

Je start de opleiding samen met de studenten van sport- en bewegingscoördinator (niveau 4). Het eerste leerjaar start op niveau 3. Als je het heel goed doet, kun je versnellen naar niveau 4; anders vervolg je de opleiding op niveau 3 in drie jaar.

Soms kun je de opleiding voor niveau 4 ook in drie jaar doen. Je start dan in het sprintjaar. Na dat eerste jaar kies je hoe je verdergaat. Vraag op school naar de mogelijkheden.

Leren versus sporten

Verder ga je bij deze sport en bewegingsleider opleiding leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Er ontstaat hierdoor een mix van praktijk en lessen.

 

 

Leren in de praktijk

Fit Academie Bokkeduinen is een leerbedrijf, in feite wordt daar onderwijs in bedrijf aangeboden. Door het volgen van de opleiding sport en bewegingsleider aan Sportacademie Amersfoort maak je dus ook gebruik van deze locatie.

Voor meer informatie kun je kijken op: Acedemie bokkeduinen

Contact

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding sport- en bewegingscoördinator of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar contactpagina

Veelgestelde vragen

Geen relevante vragen gevonden

Geïnteresseerd in de opleiding?