Shoe developer: van ontwerp tot schoen

Wil jij schoenen maken? Dat kan met de unieke mbo-opleiding shoe developer van de Dutch Shoe Academy! Als shoe developer ontwerp en maak je samples of complete schoenen voor de industrie. Je adviseert schoenmerken en -producenten over de pasvorm, functionaliteit en het design van de schoenen. Als shoe developer ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Je bezoekt daarvoor diverse schoenfabrieken in binnen- en buitenland. Jij zit vol met creatieve ideeën en weet welke schoen welke doelgroep aanspreekt.

Bekijk vlog

Pumps en sneaker

Schoenen ontwerpen, maken en repareren. Dat kun je leren door het veel te doen. Tijdens de opleiding shoe developer krijg je dan ook veel praktijkles. Elk jaar leer je verschillende modellen maken, zoals een pump of sneaker. Voor je ontwerp verdiep jij in de doelgroep, markt en het schoenmerk. Wie gaan de schoen dragen? Wat doet de concurrentie? Je leert jouw creatieve ideeën uit te werken in schetsen, Photoshop en Illustrator. Je bedenkt welke materialen en kleuren je wilt gebruiken en durft te experimenteren. Je gebruikt verschillende gereedschappen en machines om jouw schoen ontwerpen te maken!

Opdrachten uit de praktijk

De opleiding werkt veel samen met het bedrijfsleven, waaruit échte opdrachten voor studenten shoe developer ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de Bijenkorf, Van Bommel of Fila. Je doet daarmee unieke kennis, vaardigheden en contacten op. Via deze opdrachten zijn onze studenten na hun opleiding shoe developer terecht gekomen bij grote merken zoals Nike, Lagerfelt, Durea en Adidas.

Lees meer

 

Dutch Shoe Academy

Op de Dutch Shoe Academy (DSA) in Utrecht volg je de mbo niveau 4 opleiding shoe developer. Dit is dé school voor schoentechniek van MBO Amersfoort. Op de DSA draait alles om schoenen. Al snel merk je dat hier praktijkgericht onderwijs wordt aangeboden. Overal vind je schetsen, materialen, gereedschappen, machines en schoenen. Je krijgt les van gepassioneerde vakdocenten met een groot netwerk in de branche. Zij leren jou alles wat je nodig hebt om jouw werk als shoe developer goed uit te kunnen voeren. De klassen zijn klein, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en groei. Op de Dutch Shoe Academy word je klaargestoomd voor de schoenindustrie!

DHTA

Creatief

Haar kast staat vol met schoenen. Victoria is een echte shoe addict. Daarom koos zij voor de opleiding shoe developer: ‘’Deze opleiding is echt voor creatievelingen. Dit zie je terug in alle ontwerpen van studenten shoe developer.’’

Naar interview

Jouw toekomst

Na de opleiding shoe developer werk je in de schoenindustrie. Je doet de research & development voor een schoenmerk of schoenproducent. Je kunt ook aan de slag in de culturele sector. Sommige afgestudeerden starten een eigen brand of schoenenlijn. Of spelen in op duurzaamheid en openen een schoenherstelbedrijf! De opleiding shoe developer is ook een goede basis voor de hbo-opleidingen Fashion Design, Fashion and Textile Technologies of Orthopedische (Schoen)Technologie. Met een diploma shoe developer heb jij veel mogelijkheden!

Aanmelden

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Audicien
Opticien
Orthopedisch schoentechnicus
Orthopedisch technicus
Schoenhersteller
Schoenhersteller ondernemer
Shoe developer
Tandtechnicus kroon- en brugwerk
Tandtechnicus prothese
Technisch oogheelkundig assistent