School voor Veiligheid

Ben jij zelfverzekerd, blijf je graag fit én werk je graag aan een veilige wereld? Dan ben je geknipt om aan de slag te gaan in de veiligheidsbranche. Bij de mbo-opleidingen van de School voor Veiligheid leer je alles wat je daarvoor nodig hebt.

Bekijk website
Contactinformatie
Nieuwe locatie per 2018: Valutaboulevard 20
Valutaboulevard 20

3825 BT Amersfoort
Plan je route

033 422 5937Mail ons

Wanneer is de School voor Veiligheid iets voor jou?

Je hebt doorzettingsvermogen, een ijzersterke conditie en staat stevig in je schoenen. Met jouw positieve instelling en talent om de juiste toon te vinden, krijg jij mensen in beweging. Zelfs als ze daar eigenlijk niets voor voelen. Je zintuigen staan altijd op scherp, zodat je nooit overvallen wordt door wat er om je heen gebeurt. Je kunt goed samenwerken en bent een erg betrouwbare collega.

Waar kun je terecht na je mbo-opleiding veiligheid?

Na de School voor Veiligheid kun je terecht in verschillende banen. Je kunt bijvoorbeeld bij een gemeente aan het werk gaan, onder andere door toezicht te houden op straat. Of je gaat werken in het openbaar vervoer als handhaver in de metro of als conducteur in de trein. Daarbij gaat het om de ‘publieke veiligheid’.

Ook kun je als beveiliger aan de slag bij bedrijven, winkels, horeca of evenementen. Want veiligheid is overal nodig Je zorgt dan voor een prettige, veilige sfeer. Dat vakgebied heet de ‘particuliere veiligheid’.

Publieke veiligheid

Jij hebt ogen in je achterhoofd

In de publieke beveiliging treed je op tegen overtredingen in de openbare ruimte, spreek je mensen aan op onveilig gedrag en ben je de ogen en oren voor je collega’s bij de politie. In je uniform straal je autoriteit uit. Daardoor krijg je allerlei vragen en verzoeken. Die handel je vriendelijk af en je verwijst mensen waar mogelijk door naar de juiste instanties. Daarbij heb je talent om mensen op een goede manier te benaderen. Jij weet dreigende situaties in te schatten en weet wanneer je versterking moet vragen.

Particuliere veiligheid

Jij beheerst de situatie

In de particuliere beveiliging waak je over personen of eigendommen. Bijvoorbeeld in een warenhuis of op een industrieterrein. Je kunt ook werken tijdens sportevenementen en popconcerten. Je houdt je omgeving scherp in de gaten en je voelt precies aan wanneer je in actie moet komen. Ook weet je altijd de juiste rol te kiezen. De ene keer ben je dienstverlener of gastheer. De andere keer pak je iemand in de kraag en draag je hem over aan de politie.

Filter opleidingen
Reset filter
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)

Geïnteresseerd in de School voor Veiligheid?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen