Dutch HealthTec Academy

De Dutch HealthTec Academy (DHTA) is dé school voor gezondheidstechniek. Techniek die te maken heeft met onze kwaliteit van leven: horen, zien, lachen en bewegen. De opleidingen bij de Dutch HealthTec Academy gaan allemaal om het maken van hulpmiddelen die de kwaliteit van leven verbeteren en ondersteunen. De DHTA is onderdeel van MBO Amersfoort.

Bekijk website
Contactinformatie
St. Laurensdreef - Utrecht
St. Laurensdreef 22

3565 AK Utrecht
Plan je route

030 630 3555Mail ons

Wat leer je op de DHTA?

Je wordt klaargestoomd tot technicus. Bijvoorbeeld op het vlak van tanden, ogen of protheses. Wil je je liever bezighouden met schoenen en leer? Dan ga je naar een speciaal onderdeel van de DHTA: de Dutch Shoe Academy. Je kunt hier de brochure van DSA downloaden.

‘Werkend leren’ staat in elke opleiding centraal: op leerwerkplekken doe je praktische ervaring op. Naast mbo-opleidingen biedt de DHTA ook veel cursussen en workshops aan voor na- en bijscholing. Onder andere over contactlenzen, prothesen en klantcommunicatie.

Wat kun je na de Dutch HealthTec Academy?

Na de opleiding weet je hoe je het leven van iemand beter kunt maken met technische middelen. Of je je nu richt op ontwerp, productie, reparatie of advies. Dankzij jou kunnen mensen weer genieten van een spannende film, een lekkere maaltijd of een geweldig concert. Door jou durven ze weer te dansen en te lachen.

Jij lost problemen met horen op
Er komen steeds meer mensen die slecht horen. Veel schade aan het gehoor verdwijnt niet meer. Dan is het fijn dat er audiciens zijn die mensen helpen. Dit kan bijvoorbeeld door een hoortoestel of ander hulpmiddel op maat te laten maken. Iedere klant heeft eigen wensen, je leert om advies te geven dat precies bij die persoon past. Daarvoor moet je de klant de juiste vragen stellen.

Jij helpt mensen aan een nieuw gebit
Als tandtechnicus maak je complete kunstgebitten, maar vaak gaat het ook om kleine delen van het gebit. Een enkele tand, of een prothese die meerdere tanden vervangt. Jij moet zorgen dat het precies past bij de patiënt, want elk gebit is verschillend. Je geeft de mensen vaak meer zelfvertrouwen, want met een nieuw gebit durven ze weer te lachen!

Jij laat mensen weer goed zien
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een bril nodig. Of een ander hulpmiddel om weer goed te zien. Als opticien werk je in een winkel. Je hebt verstand van ogen en zien, maar ook van mode. Je ziet welke bril goed staat en welke bril niet. En dat durf je ook te zeggen. Je geeft ook advies over zonnebrillen en computerbrillen.

Jij helpt de oogarts
Als technisch oogheelkundig assistent werk je bij een oogarts. Soms heeft de oogarts een eigen praktijk, soms werkt hij in een ziekenhuis. Je doet oogmetingen en -onderzoeken. Je informeert patiënten over hun oogoperatie of een onderzoek. En je helpt de oogarts bij kleine operaties.

Jij zorgt dat mensen beter kunnen bewegen
Mensen met een ziekte of een lichamelijk probleem willen toch goed bewegen. Daarmee kan jij ze helpen. Als orthopedisch technicus maak je bijvoorbeeld een prothese. Of je geeft iemand extra steun met een brace. Je gebruikt hiervoor speciaal gereedschap en speciale machines. En je moet kunnen ontwerpen.

Sommige mensen hebben speciale schoenen nodig of een gewone schoen moet worden aangepast. Als orthopedisch schoentechnicus kun jij deze schoenen of aanpassingen bedenken en maken.

Met jouw kennis zorg je dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

Jij weet alles over schoenen
Als schoenhersteller repareer je schoenen en andere lederwaren. Bijvoorbeeld tassen en riemen. Veel schoenherstellers zijn zelfstandig ondernemer. Roel 22 jaar. “Ik ben bij dit ambacht schoenhersteller gekomen door een snuffelstage. Ik kwam daar in een schoenmakerij en dat voelde gelijk heel fijn aan. Klein, leuk en gezellig. Je hebt vaste klanten en toen dacht ik ’ja, ik moet gewoon dit vak gaan doen’.

Jij ontwikkelt schoenen
Als shoe developer kun je ook schoenen ontwerpen en maak je complete schoenen op maat of samples voor de industrie. Je adviseert over de pasvorm, functionaliteiten en het uiterlijk van schoenen. En je komt met verrassende oplossingen voor klanten. Een shoe developer kan voor grote schoenmerken werken. De schoenindustrie is op zoek naar vakmensen die van het ontwerp van een schoen een echte schoen kunnen maken en de productie (meestal in het buitenland) kunnen aansturen.

Michelle 21 jaar. “Op deze opleiding leer je een schoen in zijn geheel op te bouwen. Van het tekenen van een patroon tot het uitwerken en het realiseren daarvan. Dus je leert patroontekenen en stikken en daar ga je weer patronen uitsnijden”. Michelle is allang met de toekomst bezig: “Ik ben mijn eigen studio aan het opzetten, studio Mich, en daarin wil ik ook heel graag schoenen ontwerpen en die ook verkopen”.

Filter opleidingen
Reset filter
Audicien
Opticien
Orthopedisch schoentechnicus
Orthopedisch technicus
Schoenhersteller
Schoenhersteller ondernemer
Shoe developer
Tandtechnicus kroon- en brugwerk
Tandtechnicus prothese
Technisch oogheelkundig assistent

Geïnteresseerd in de Dutch HealthTec Academy?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen