Oriëntatiedagen 3e jaars

Zit jij in het 3e jaar van de middelbare school en wil jij alvast een kijkje nemen bij MBO Amersfoort? Kom dan langs tijdens de Oriëntatiedagen. Ontdek (samen met je vrienden) waar je blij van wordt. Denk aan met mensen werken, technisch bezig zijn, eigen baas zijn of een team aansturen. Maak hieronder een keuze uit één van de 6 interessegebieden.  

Wanneer?

 • donderdag 8 december 
 • 14:00 uur – 15:30 uur 

Wat kan je verwachten? 

 • Ontdek welke beroepen en vakgebieden horen bij jouw interesse; 
 • Volg een korte presentatie; 
 • Ga zelf aan de slag. Zo zijn er korte workshops, een quiz of een activiteit. 

Waar word jij blij van?

Ontdek hieronder 6 verschillende interessegebieden. En kies een interesse die jou het meeste aanspreekt. Zo kom je steeds weer een stap verder. Dat maakt de keuze voor een opleiding straks sowieso een stuk makkelijker! 

Ik wil anderen blij maken  

Jij vindt het leuk om andere mensen blij te maken. Met een cadeautje dat perfect past bij de jarige. Met hulp bij het leren voor een toets. Of door het organiseren van een feestje. Als je vrienden en familie blij zijn, ben jij dat ook. Dat is een goede eigenschap, waarmee je heel veel kanten op kan. 

 • Sport: Korte presentatie over sportacademie en daarna een sportactiviteit gegeven door 2 studenten.
 • Hotel & Gastvrijheid: Een docent vertelt je alles over de opleiding Facilitair medewerker en manager. Daarna krijg je een workshop bedienen in de horeca.
 • Recreatie & Evenementen: Een introductie over de wereld van recreatie en evenementen.

Locatie: Sportpark Bokkeduinen 11, Amersfoort   

 

Ik wil technisch bezig zijn 

Hallo techneut! Van brommer tot iPhone en van lampje tot auto: jij wilt weten hoe het in elkaar zit en hoe je het kan repareren. Je sleutelt graag. Misschien wel aan je brommer. Net zo lang sleutelen tot ‘ie perfect loopt en goed klinkt. Of misschien is het kleine spul meer iets voor jou: jij bent dé schermreparateur van je vriendengroep en je laptop is van binnen al drie keer vernieuwd. Omdat je steeds weer bedenkt hoe het beter kan.

 • Mobiliteit en voertuigen: Neem een kijkje in onze Garage. Leer meer over mobiliteit en ga zelf aan de slag.
 • Transport en Logistiek: Korte presentatie over de ontwikkelingen in de logistiek. Daarna is het tijd voor actie. Heb jij als eerst de order bij elkaar?
 • Schilderen: Korte toelichting over het vakgebied schilderen, daarna gaan we aan de slag met een decoratieve activiteit. Je gaat werken met bladgoud.

Locatie: Hardwareweg 15, Amersfoort   

 

Iets creëren of maken 

Jij bent een maker! Je stroomt over van de creatieve ideeën en hebt een hele waslijst aan projecten die je nog wilt maken. Misschien teken je veel, maak je de mooiste projecten of TikTok-video’s, foto’s die zo in een magazine kunnen of ben je superhandig met Photoshop en Illustrator. Wat je hobby ook is, als je zo creatief bezig bent, vergeet je helemaal de tijd, omdat je het zo leuk vindt. 

 • Hotel en Gastvrijheid: We gaan aan de slag in de keuken van het Leerhotel om een gerecht te bereiden.
 • Schoenontwerper en Schoenhersteller: Korte presentatie over Dutch Shoe Academy en haar unieke mbo-opleidingen. Daarna gaan we aan de slag met het pimpen van sneakers.

Locatie: Daam Fockemalaan 10, Amersfoort   

 

 

 

Ik wil met mensen werken 

Jij bent echt dol op mensen. Je bent het liefst in de buurt van anderen en ziet het altijd meteen als één van je vrienden ergens mee zit. Je vergeet nooit een verjaardag of een ander belangrijk moment van iemand. Mensen komen graag bij jou, omdat je goed naar ze luistert, altijd een oplossing hebt voor een probleem. Of omdat het gewoon altijd een feestje is om bij jou in de buurt te zijn. Jij zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. 

 • Assistent in de zorg: Kom meer te weten over Doktersassistent, Apothekersassistent, Tandartsassistent
 • Gezondheidstechniek: Korte presentatie door Dutch HealthTec Academy. Daarna volgt een quiz en kan je ervaren hoe het is om op een beenprothese te lopen.
 • Veiligheid: Een introductie over de wereld van veiligheid.

Locatie: Leusderweg 30, Amersfoort 

Ik wil eigen baas zijn of een team aansturen 

Jij neemt meestal de leiding in je vriendengroep. Niet op een bazige manier, maar omdat jij gewoon altijd de beste ideeën hebt. En omdat je precies weet hoe je het iedereen naar de zin kan maken. Als er plannen gemaakt moeten worden, kijkt iedereen dus naar jou. Jij zorgt er ook voor dat voor een feestje alles geregeld is: van de drankjes tot de muziek. En ook op school zie je dat terug: jij pakt standaard de leiding in groepsopdrachten en zorgt ervoor dat iedereen op tijd alles inlevert. Daar wordt iedereen blij van. 

 • Toerisme en luchtvaartdienstverlening: Korte toelichting over toerisme en luchtvaartdienstverlening en een quiz in het vliegtuig.
 • Uiterlijke verzorging
 • Managementassistent

Locatie: Brabantsestraat 19 en 23, Amersfoort

 

Ik wil iets met geld en financiën

Als ze jou vragen wat je wilt worden, antwoord jij standaard met: ‘FIRE.’  Je weet precies wat je daarvoor moet doen. En misschien gaat dat je ook wel lukken, want aan jouw financiële skills ligt het niet. Jij hebt je geldzaken goed op orde, je weet precies hoeveel geld er op je rekening staat en geeft je geld -bijna- altijd verstandig uit. Bij het online shoppen vind je het een sport om te kijken waar iets het goedkoopst is. De sale is voor jou dan ook het hoogtepunt van het jaar. 

 • Economie, handel en ondernemerschap: Met De Grote Economie Quiz ontdek je de vakgebieden die met geld en financiën te maken hebben. We vertellen je ook hoe je gaat leren bij ons: MBO Flex en laten je het gebouw zien.

Locatie: Nieuwe Poort 21, Amersfoort   

Ik wil me graag aanmelden

 • Selecteer hieronder een interessegebied.