Medewerker marketing en communicatie mbo iets voor jou?

Tijdens de opleiding Medewerker marketing en communicatie mbo niveau 4, leer je om op een strategische manier diensten en producten onder de aandacht te brengen. In de toekomst werk je aan campagnes om de aandacht van je doelgroep te vragen. Voor welk merk zou jij wel een gave campagne willen bedenken?

Dit ben jij

Jij kunt je goed verplaatsen in je doelgroep en luistert naar wat ze willen. Met jouw creativiteit bedenk je succesvolle acties en gave uitingen. Je kunt je plannen mooi en duidelijk presenteren, zowel in een gesprek als op papier. Je kunt goed samenwerken en je kunt ook zelfstandig aan de slag. Meer weten over de opleiding Medewerker marketing en communicatie mbo? Lees dan snel verder.

Medewerker marketing en communicatie mbo

Door middel van onderzoeken ken jij je klant/doelgroep. Je weet wat hij wil en daar speel je op in met de juiste strategie. Als medewerker marketing en communicatie mbo assisteer je bij het schrijven van een  communicatieplan waarin wordt beschreven wie de doelgroep is en wat je wilt bereiken met welke boodschap en communicatiemiddelen. Kies jij voor een online actie op Instagram en TikTok of is een offline campagne, zoals billboards langs de snelweg inzetten effectiever?

Lees het hier

 

Onze studenten vertellen

Mike en Annefleur hebben allebei de opleiding Medewerker marketing en communicatie mbo gevolgd en zijn inmiddels afgestudeerd. Ze hebben een blog geschreven om hun ervaring met jou te delen.

 

Lees hier de blog van Mike                   Lees hier de blog van Annefleur

 

 

 

MHBO-opleiding

Wil jij na de opleiding Medewerker marketing en communicatie mbo, door naar het hbo? Dan is de MHBO-opleiding Medewerker marketing en communicatie misschien iets voor jou. Deze opleiding duurt twee jaar in plaats van drie jaar. Veel studenten geven aan het prettig te vinden om de praktijkervaring van het mbo te hebben voordat ze naar het hbo gaan.

MHBO Medewerker marketing en communicatie

Veelgestelde vragen

  • Je krijgt een studieloopbaanbegeleider, ook wel mentor genoemd. Deze persoon geeft ook les aan jou en is jouw aanspreekpunt voor vragen en als je ergens mee zit. Voor ouders is er een kennismakingsavond, informatieavond en organiseren we 10 minuten gesprekken om te bespreken hoe het gaat. Zowel voor de student als ouder(s) geldt dat extra contactmomenten altijd mogelijk zijn.

  • Ieder jaar loop je stage om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen in je rol als medewerker marketing en communicatie mbo. Je zoekt zelf een erkend stagebedrijf, maar uiteraard helpen wij jou. In je examenjaar kun je in het buitenland stage lopen.

  • Je krijgt verplichte vakken zoals Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Daarnaast krijg je beroepsgerichte vakken zoals marketing, communicatie, marketingplanning en marktonderzoek.

Heb je nog een andere vraag over deze  marketing opleiding? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact

 

Andere opleidingen

Weet jij nog niet zeker of een marketing en communicatie opleiding  bij jou past? Kijk dan eens naar de andere opleidingen binnen de School voor Economie en Ondernemen.

 

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
(junior) Accountmanager
Allround assistant business services
Assistant business services
Business administration & control specialist
Commercieel medewerker
Legal, insurance & HR services specialist
Marketing & communication specialist
Marketing & communication specialist – tweetalig
MBO Flex Economie en administratie
MBO Flex Handel en ondernemerschap
MBO Flex Toerisme en recreatie
MBO Flex Uiterlijke verzorging – Kappersschool
Medewerker evenementenorganisatie
MHBO (junior) Accountmanager
MHBO business administration & control specialist
MHBO legal, insurance & HR services specialist
MHBO marketing en communicatie specialist
MHBO medewerker evenementenorganisatie
MHBO office & management support specialist
MHBO retailmanager
Office & management support specialist