Met een koksopleiding werk je hard aan je toekomst

Zowel tijdens als na je opleiding tot kok ben je veel werkzaam binnen een keuken. Dit kan zijn in een restaurant, hotel of bij een andere horecagelegenheid. Met een koksopleiding kun je in ieder geval aan de slag gaan als kok. De gerechten die je maakt zijn uiteenlopend: van salades, desserts tot de heerlijkste hoofdgerechten. Bij het volgen van een koksopleiding is het belangrijk dat je gerechten er altijd piekfijn uitzien. Ook het ontwikkelen van een menukaart met de rest van je team is één van de vele onderdelen die horen bij een koksopleiding. Daarnaast zorg je er natuurlijk ook voor dat alles schoon is: hygiëne is misschien wel belangrijker dan ooit tevoren.

Uiteraard is het ook zo dat jij plezier haalt uit de bereiding van voedsel! Echter, als je kiest voor een koksopleiding gaan hard werken en plezier hand in hand.

Dit ben jij

Als jij denkt dat een koksopleiding bij je past, dan heb je vast en zeker affiniteit met koken en sta je nu ook al regelmatig in de keuken. Ook houd jij je hoofd gemakkelijk koel en heb je vrijwel altijd alles onder controle, juist ook als je onder tijdsdruk staat. Het is belangrijk dat je creatief bent ingesteld als het gaat om kook skills en: je ziet het als een uitdaging om iets nieuws uit te proberen. Gastvrijheid staat bij jou op één, je wil graag je gasten een fijne culinaire beleving geven.

Je bent creatief als het gaat om je kookkunsten en nooit bang om iets nieuws uit te proberen. Daarnaast heb jij een gastgerichte instelling en wil je mensen een erg fijne beleving geven. Ben jij ondernemend, zelfstandig, maar werk je ook graag in een team samen om gasten iets moois en bovenal lekkers voor te schotelen? Dan is de koksopleiding misschien wel wat voor jou. Je kan als je klaar bent met je koksopleiding namelijk gaan werken bij verschillende soorten hotels, restaurants of cafetaria. En misschien start jij na je koksopleiding zelf op een dag wel je eigen horecagelegenheid.

Meld je hier aan!

De koksopleiding

We leiden jou bij MBO Amersfoort dus breed op. Je kunt bij MBO Amersfoort de koksopleiding in de BOL en in de BBL doenBOL betekent beroepsopleidende leerweg: je hebt nog geen baan, maar je leert het vak op school en onze bijzondere praktijkleeromgeving Leerhotel Het Klooster.

BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg. Je werkt dan 32 uur in de week bij een erkend leerbedrijf in de horeca. De overige 6 tot 8 uur volg je theorie- en soms praktijklessen in de leslokalen van Hotelschool Amersfoort. Zo heb jij al praktijkervaring als je straks bijvoorbeeld op zoek gaan naar een baan als chef-kok.

Leren in de praktijk

Als kok in opleiding weten wij dat je het meeste leert in de praktijk. En zoals we al eerder benoemden, werken we daarom met échte bedrijven en met échte gasten. Het onderwijsbedrijf van Hotelschool Amersfoort is Leerhotel Het Klooster.

Meer informatie?

 

Tour door de school

Uiteraard is het belangrijkste onderdeel van de koksopleiding, de opleiding zelf. Echter, de school is op zijn minst zo belangrijk. Wil jij een kijkje nemen op onze toffe school? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een interactieve tour door Hotelschool Amersfoort! Met korte video’s en beelden laten we jou zelf de school ervaren. Door polls en vragen te beantwoorden, test jij jouw kennis van onze opleidingen. Meekijken?

Start direct de interactieve tour!

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding koksopleiding of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem hier contact op!

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Allround medewerker facilitaire dienstverlening
Facilitair leidinggevende
Gastheer/gastvrouw
Kok
Manager / ondernemer horeca
Manager / ondernemer horeca Fasttrack
Manager / ondernemer horeca Tweetalig
Medewerker facilitaire dienstverlening
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok