Past de handhaver opleiding (HTV) bij jou?

Wil jij de maatschappij beschermen en helpen? Dan zou een handhaver opleiding (HTV) op mbo-niveau van MBO Amersfoort goed bij jou kunnen passen. Je laat je je niet verrassen door wat er gebeurt en dat is wel nodig in de publieke veiligheid. Je wordt namelijk buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Nog tijdens de handhaver opleiding kun je o.a. kiezen voor het keuzedeel handhaver Openbaar Vervoer of Politie. Daarmee kun je na de opleiding HTV doorstromen naar de naar NS of de Politieacademie. Herken je jezelf in dit profiel? En wil je het liefste meteen de praktijk in? Dan is een handhaver opleiding wellicht wel wat voor jou!

Dit ben jij

Wil jij zeker weten of een handhaver opleiding bij je past? Je bent als Handhaver Toezicht en Veiligheid verantwoordelijk voor het het informeren en verwijzen van de maatschappij en je biedt ondersteuning bij projecten. Van verkiezingen tot andere gemeentelijke events.

Na het volgen van de handhaver opleiding, ben je verantwoordelijk voor je eigen takenpakket. Zelfstandigheid is in je werk belangrijk. Je neemt bij het surveilleren het voortouw bij eventuele in te zetten acties. Kun je verder goed met mensen omgaan en wil je je inzetten voor de veiligheid van anderen? Zie en hoor je alles om je heen en mis je daardoor niets? Misschien is de handhaver opleiding (HTV) dan iets voor jou! Je laat je je niet verrassen door wat er gebeurt en dat is wel nodig in de publieke veiligheid. In combinatie met je grote verantwoordelijkheidsgevoel maakt dan van jou een geweldige handhaver!

Nog meer weten?

Handhaver opleiding

Bij de handhaver opleiding ga je leren en werken. Het werken staat dus eigenlijk voor stage lopen. Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Op school krijg je theorie en praktijkles. Je doet projecten waarbij je de theorie direct kunt gebruiken in de praktijk.  Je loopt per jaar tussen de 180 en 300 uur stage. Dan werk je tijdens je handhaver opleiding mee met organisaties die handhaven. Met al die ervaring vind je makkelijker een baan. De opleiding duurt twee tot drie jaar, afhankelijk van het gekozen keuzedeel. Als je je diploma haalt, ben je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).

 

Word Handhaver Toezicht en Veiligheid

Toelatingseisen:

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Aanvullende toelatingseisen:

  • Geen strafblad of justitieel verleden
  • Een vog (verklaring omtrent gedrag)
  • Als je niet voldoet aan één van de toelatingseisen volgt een intakegesprek bij het team centrale intake (TCI) en een toelatingsonderzoek.

Numerus fixus

Voor de handhaver opleiding (HTV) geldt een numerus fixus. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, namelijk 75.

Handhaver opleiding

Beter beeld krijgen van de docenten van de handhaver opleiding?

Bekijk dan hier links de video.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact