De opleiding tot gastheer of gastvrouw horeca laat je doen stralen

Bij MBO Amersfoort kun je de opleiding gastvrouw/gastman volgen. Je leert dan voor gastheer of gastvrouw horeca. We noemden het al eerder, maar als gastheer/gastvrouw horeca ben je pas tevreden als jouw gasten dat ook zijn. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met onregelmatige werktijden, maar dit is voor jou geen issue. Mensen voelen zich op zijn of haar gemak bij jou en vinden je vriendelijk en zorgzaam. Dit komt voort uit jouw gastvrije en gastgerichte instelling.

Dit ben jij

Jij bent het type dat ervoor zorgt dat gasten zich welkom voelen, het naar hun zin hebben en een leuke tijd hebben. Wij leren je bij de opleiding gastheer of gastvrouw horeca hoe je, je tegenover gasten opstelt, hoe je gerechten serveert en dranken bereidt, hoe je de voorraad bijhoudt en bestellingen maakt. Ook is het belangrijk dat je prima in een team kunt samenwerken en je eigen werkzaamheden goed kunt plannen. Flexibiliteit wordt wel van je vereist, want de tijden wanneer je werkt kunnen nog weleens verschillen. Je bent ook zeker iemand die nauwkeurig werkt en hygiënisch en houdt rekening met de wensen van de gasten. Daarnaast beschik je over de nodige dosis stressbestendigheid en een commerciële instelling.

Meld je hier aan!

Opleiding gastheer/gastvrouw horeca

Je volgt de opleiding gastheer of gastvrouw horeca in de BOL en in de BBL doen. Wat betekende dat ook alweer? BOL betekent beroepsopleidende leerweg: je beschikt nog niet over een job, maar je leert het vak op Hotelschool Amersfoort in een van onze bijzondere onderwijsbedrijven zoals Leerhotel Het Klooster. Verder loop volg je theorielessen en loop je stage.

BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg. Je werk dan het grootste gedeelte van de week dan al bij een erkend leerbedrijf in de horeca. De overige 6 tot 8 uur volg je theorie- en praktijklessen in de leslokalen op een van de locaties van Hotelschool Amersfoort. Hierdoor heb jij al de nodige praktijkervaring, wanneer je later op zoek gaat naar een baan.

Leren in de praktijk

Leerhotel Het Klooster is een prachtige locatie waar gasten uitgebreid kunnen dineren of heerlijk overnachten of vergaderen.

Het Klooster is een historisch monument aan de rand van Amersfoort waar je als student aan Hotelschool Amersfoort gasten welkom heten.

Meer weten over Leerhotel Het Klooster?

Tour door de school

Voel jij wel wat voor de opleiding gastheer/gastvrouw horeca? En kun je niet wachten om te beginnen? Dan maakt het schoolgebouw je misschien ook wel een beetje nieuwsgierig. Wij hebben een 360 graden virtuele tour voor je klaargezet. Hier kun je een kijkje nemen in de school, maar ook wat quiz vragen beantwoorden. Zó kun je alvast een kleine check doen of je een beetje thuis bent in de horeca.

VR-tour bekijken?

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding gastheer/gastvrouw of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem hier contact op!

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Allround medewerker facilitaire dienstverlening
Facilitair leidinggevende
Gastheer/gastvrouw
Kok
Manager / ondernemer horeca
Manager / ondernemer horeca Fasttrack
Manager / ondernemer horeca Tweetalig
Medewerker facilitaire dienstverlening
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok