MHBO: Praktijkervaring én versneld naar het hbo

Met MHBO kunnen uw leerlingen in twee jaar versneld hun mbo-diploma halen én zijn ze klaar om naar het hbo te gaan. Met de nodige praktijkervaring die ze daarbij opdoen is MHBO hét alternatief voor de havo. MBO Amersfoort biedt maar liefst 7 verschillende MHBO-trajecten aan.

Voor wie is MHBO bedoeld?
MHBO is voor studenten die graag versneld een niveau 4 mbo-diploma willen halen, zodat ze met praktijkervaring op zak kunnen doorstromen naar het hbo. Maar daarvoor moeten ze wel de drive in huis hebben. Want: het is niet voor iedereen. Daarom kijken we samen met de leerling of het bij ze past en wat hun reden is om te kiezen voor een versnelde opleiding.

Wat doe je tijdens de opleiding?
Met MHBO kunnen studenten versneld hun mbo-diploma in 2 jaar halen. Wat ze precies doen hangt af van hun opleiding, maar de manier van werken is over die verschillende opleidingen hetzelfde. Zo gaan ze bijvoorbeeld werken in leerteams, lopen ze stage en krijgen ze les in de praktijk bij één van onze Onderwijs in bedrijf -locaties. Zo doen ze direct praktijkervaring op!

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding bestaat uit verschillende leermodules, coachingsgesprekken, praktijkervaring en stage(s). En de studenten zitten in een leerteam: een groep van 10 studenten waarin samengewerkt wordt, onder begeleiding van een vaste leercoach. Ze werken niet alleen samen, ze geven elkaar ook feedback. De studenten komen regelmatig bij elkaar en werken aan hun eigen leerdoelen, professionele ontwikkeling, kennis en ervaringen.

Hun rooster is iedere dag overzichtelijk opgedeeld in 4 blokken. Zo is het voor de student heel duidelijk waar hij/zij elke dag mee aan de slag gaat. Ze volgend 4 dagen per week school en na de kerstvakantie hebben ze 1 dag in de week stage.

De voordelen van MHBO op een rij

Als student heb je na twee jaar:

  • Versneld je mbo 4-diploma behaald
  • Handige praktijkervaring
  • Een goede basis om door te stromen naar het hbo

Willen studenten versneld naar hun toekomst, dan is dit dus een heel goed alternatief voor de havo!

Wat zijn de mogelijkheden na MHBO?

Na het afronden van hun versnelde mbo-4 opleiding kunnen studenten alle kanten op. Ze kunnen in hetzelfde vakgebied doorstuderen met een hbo-opleiding, of ze kiezen een totaal andere richting. In ieder geval klaar zijn ze klaar voor het hbo. Maar aan het werk met een diploma kan natuurlijk ook.

Na afronding kunnen ze ook doorstromen naar een Associate Degree, een verkorte tweejarige hbo-opleiding. Sommige van onze docenten geven ook les bij de AD-opleidingen van de HU, dat maakt de overstap nog makkelijker!

Lees meer over Associate Degree

Enthousiast over MHBO?

Zijn uw leerlingen enthousiast over MHBO? Dan gaan we graag met ze in gesprek! Voor meer informatie kunnen ze langskomen op ons Open Huis of ze kunnen zich aanmelden voor Maak het mee op locatie. Zo ervaren ze zelf hoe het is om een MHBO-traject te volgen.

Indien studenten zich aanmelden voor één van de versnelde opleidingen met een MHBO-traject, dan onderzoeken we samen met de student wat ze al weten en kunnen. Ook doen ze een test waarmee we kijken of ze al gelijk kunnen starten met MHBO. Het kan ook zijn dat we ze adviseren om eerst met de reguliere opleiding te starten. Een overstap naar MHBO is later dan altijd nog mogelijk!

Heeft u als decaan specifieke vragen over MHBO, dan kunt u contact opnemen met onze coördinator Voortgezet Onderwijs Dianne Ploemen via 06-25635769 of mail haar via depn@mboamersfoort.nl.