Kies voor de commercieel medewerker opleiding bij MBO Amersfoort

 

Houd jij wel van een uitdaging? Leg jij gemakkelijk contact met mensen en zie jij een commerciële baan wel zitten? Kies dan voor de commercieel medewerker opleiding bij MBO Amersfoort.

Dit ben jij

Natuurlijk vind je het leuk om met mensen te werken. Je legt gemakkelijk contact en daarom hebben klanten ook graag contact met jou. Je houdt van aanpakken en ook wel van een uitdaging. Met een commerciële baan heb je namelijk soms maandelijkse, wekelijkse of zelfs dagelijkse doelstellingen die jij graag wilt behalen. Je denkt in oplossingen in plaats van beperkingen en houdt ervan om samen met de (junior) accountmanager een goed team te vormen om zo de beste resultaten te behalen.

Doe een beroepskeuzetest. Als suggestie delen we graag met jou de gratis mbo beroepstest die laat zien welke mbo beroepen bij jouw persoonlijkheid passen.

Doe de test

Commercieel medewerker opleiding

Tijdens de commercieel medewerker opleiding ga je naar school en loop je stage. Op school krijg je theorielessen en op stage ga je oefenen in de praktijk. Natuurlijk oefen je ook praktijksituaties op school, om je zo goed voor te bereiden. Je krijgt een aantal verplichte vakken zoals Nederlands, Engels en sales en er is ruimte om vakken te kiezen door middel van keuzedelen. Wel zo leuk!

Meer informatie over de commercieel medewerker opleiding lees je op de opleidingspagina.

Lees meer

 

De functie

Wat kun je eigenlijk verwachten als je eenmaal de commercieel medewerker opleiding hebt afgerond en je gaat werken. Je kunt aan de slag bij de communicatie- of verkoopafdeling van een bedrijf of je gaat aan het werk bij een (reclame)bureau. Vaak werk je samen met een accountmanager die regelmatig onderweg is om klanten te bezoeken. Afhankelijk van het bedrijf, bezoek je ook klanten of ben je meer aan het werk op kantoor om administratieve werkzaamheden af te handelen. Denk aan offertes aanvragen en verwerken, bestellingen plaatsen, klanten telefonisch te woord staan en ook ondersteuning bieden aan de accountmanager.

Beter beeld krijgen? Bekijk de video hiernaast. De functie kun je dus ook uitoefenen bij bijvoorbeeld een marketingbureau.

 

Doorstuderen

Heb jij de commercieel medewerker opleiding afgerond en zie je het nog niet zitten om aan het werk te gaan? Dan is de opleiding (junior) accountmanager, niveau 4 bij MBO Amersfoort een goede vervolgopleiding. Het verschil in beroep is voornamelijk dat je als (junior) accountmanager meer onderweg bent naar de klant en deze opleiding zich richt op Business to Business (B2B, bedrijven aan bedrijven). Tijdens de commercieel medewerker opleiding leer je ook Business to Consumer (B2C, bedrijven aan de klant), omdat je in deze rol ook contact hebt met particuliere klanten die in de winkel komen.

Meer weten over de opleiding (junior) accountmanager bij MBO Amersfoort? Bekijk de opleidingspagina.

Naar de opleidingspagina

School voor Economie en Ondernemen

De commercieel medewerker opleiding volg je bij de School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort. De school is gevestigd in het HU-gebouw, in het centrum van Amersfoort en zit op ongeveer 5 minuten loopafstand van het Centraal Station. Benieuwd naar de school? Neem dan een kijkje met de interactieve tour vanaf je mobiele telefoon. Met korte video’s en 360 graden beelden kun je zelf de school ervaren.

Bekijk de informatiepagina over de virtuele tour van de School voor Economie en Ondernemen om te weten hoe je de tour start.

Check de VR tour

Contact

Heb je vragen over de commercieel medewerker opleiding of wil je meer weten over studeren bij MBO Amersfoort? Neem contact met ons op! Dit kan via de mail, telefonisch of WhatsApp met één van onze studenten.

Neem contact met ons op

 

Vergelijkbare opleidingen

Niet zeker of dit de opleiding voor jou is? Bekijk de andere opleidingen van de School voor Economie en Ondernemen.

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
(junior) Accountmanager
Allround assistant business services
Assistant business services
Business administration & control specialist
Commercieel medewerker
Legal, insurance & HR services specialist
Marketing & communication specialist
Marketing & communication specialist – tweetalig
MBO Flex Economie en administratie
MBO Flex Handel en ondernemerschap
Medewerker evenementenorganisatie
MHBO (junior) Accountmanager
MHBO business administration & control specialist
MHBO legal, insurance & HR services specialist
MHBO marketing en communicatie specialist
MHBO medewerker evenementenorganisatie
MHBO office & management support specialist
MHBO retailmanager
Office & management support specialist
Retailmanager
Retailmedewerker
Retailspecialist
Vakman-ondernemer