Even voorstellen: Jasper
Hallo,
Van kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in proeven, ruiken en proberen. Op de basisschool uitte dit zich in de snoepwinkel. Ieder snoepje, koekje en chocolaatje heb ik daar wel geprobeerd. Vanaf de eerste van de havo werd dit echter stiekem roken en biertjes drinken, wat dan weer resulteerde in dat ik van school moest wisselen.
Liefde voor horeca
Vanaf hier heb ik vier jaar particulier onderwijs gevolgd op het Stebo, inmiddels het Winford College, en het Luzac Lyceum te Utrecht. Hier kwam ik voor avondschool vaak in een wijncafé om een hapje te eten met een glas wijn er bij. Hier is mijn liefde voor de horeca, en dan met name wijn, ontstaan.
Zo ben ik terecht gekomen bij Karel V in Utrecht, het Kruisherenhotel in Maastricht, The Dylan in Amsterdam en Hotel Adlon Kempinski in Berlijn. Vier zeer toonaangevende hotels en restaurants in Nederland en Berlijn. Inmiddels ben ik werkzaam in de retail, omdat het vele werken in de horeca niet te combineren viel met de Fasttrack opleiding Manager/Ondernemer Horeca.
Wijnbar
Dat mijn favoriete serie ‘Somm’ is, verbaast natuurlijk niemand wanneer zij het bovenstaande lezen. Het is aangrijpend om te zien hoe hard die mensen werken om de ultieme top te bereiken. Er is geen enkel beroep waar er zo weinig van zijn op de gehele wereld. Dus als je mij vraagt wat ik wil, dan is het antwoord eigenlijk heel vanzelfsprekend! Mijn eigen wijnbar openen en nog veel verder studeren dan de vijf wijndiploma’s die ik nu in mijn bezit heb.