Blog door: William

William gaat tegen de stroom en laat zien dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn voor jouw ambities.

William

Ik ben William van Leijenhorst, 20 jaar en ik volg momenteel de opleiding tot zelfstandig werkend kok bij Hotelschool Amersfoort. Voor jongens en meiden die met een beperking leven, zoals ik (autisme), is het lastig om mee te draaien in het ‘reguliere‘ onderwijs. Officieel zou ook ik nooit geplaatst zijn voor het MBO Amersfoort. Mede dankzij de overtuigende woorden van mijn toenmalige mentor en mijn moeder is in goed overleg toch een kans gecreëerd waardoor ik bij Hotelschool Amersfoort kon studeren. En met succes.

Ik heb vorig jaar de opleiding tot basiskok sneller dan verwacht afgerond. Omdat ik graag verder wilde, heb ik mij ingeschreven voor de opleiding zelfstandig werkend kok. Op dit moment ben ik daar druk mee bezig.