Technisch tekenaar

Aanmelden

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 92500
Leerweg: BBL
Niveau: 3
Duur opleiding: 1 - 2 jaar
School: School voor Techniek
Startdatum: februari, september
Locatie: Hardwareweg - Amersfoort
Regio: Amersfoort

Open Huis

9 dec 2015

Bereken je route naar het Open Huis!

Heb jij technisch inzicht en ben jij heel precies en creatief? Kun jij goed rekenen en kent de computer weinig geheimen voor jou? Dan is een toekomst als technisch tekenaar misschien iets voor jou. Je moet wel goed kunnen overleggen en samenwerken. En uiteraard heb jij oog voor detail. Tenslotte ben je nieuwsgierig en gemotiveerd om bij te blijven in je vak.

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.
  • Mbo-diploma op niveau 2 in de beroepsrichting.

Als je niet voldoet aan de toelatingseisen volgt een intakegesprek bij het team centrale intake (TCI) en een toelatingsonderzoek.

 

  • € 563,- lesgeld (18 jaar en ouder)
  • € 320,- licenties
  • € 0,- boeken

*Dit zijn de kosten per schooljaar tenzij anders vermeld. De hoogte van het lesgeld wordt vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan daardoor (licht) afwijken.

Met jouw heldere tekeningen wordt monteren een eitje! Jouw collega’s in de werktuigbouwkunde, elektronica, elektrotechnische of werktuigkundige installaties zijn dan ook blij met jou. Soms werk je op basis van een schets of een ontwerp van iemand anders. Soms ook begint een tekening van een product, onderdeel of installatie met een plaatje in jouw hoofd. Eerst maak jij een ruwe tekening die je vervolgens met behulp van een Computer Aided Design-tekenprogramma (CAD) uitwerkt tot een definitieve tekening. Als dat nodig is, voeg jij stuklijsten of materiaaloverzichten toe. Omdat het werken met tekeningen heel nauw luistert, maak jij zelfstandig berekeningen die je doorvoert in je ontwerp.

De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar vakmensen die goed geschoold zijn. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen voor een vak met toekomst. Bij de School voor Techniek leiden we je bijvoorbeeld op als timmerman, autotechnicus, schilder, machinebouwer, onderhoudsmonteur of chauffeur goederenvervoer.

Kijk voor meer informatie op www.schoolvoortechniekamersfoort.nl.